Home [zabavnik] Beograđani, poslednja runda pića do 22h

Beograđani, poslednja runda pića do 22h

112
0

pivo1Skraćuje se radno vreme kafića, muzika će morati da se utiša, a prodaja alkoholnih pića biće zabranjena u Beogradu od 22 do 06 časova. Skupština Grada Beograda je danas donela odluku o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama, kojom je predviđeno da njihovo radno vreme bude do ponoći, a petkom i subotom do jedan sat posle ponoći.
Odlukom je propisano i da vlasnici kafića isključe muziku u 23 sata, a petkom i subotom u ponoć.
Međutim, neki ugostiteljski objekti, ukoliko se utvrdi da ne uznemiravaju građane, moćiće da produže rad na osnovu kriterijuma koje Gradsko veće treba da donese u roku od godinu dana.

Odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata, zabranjena je i prodaja alkoholnih pića od 22 sata do 6 sati ujutru u prodavnicama, diskontima, kioscima i na benzinskim pumpama.

Novčana kazna za nepoštovanje radnog vremena ugostiteljskih objekata je od 500.000 do milion dinara, a za nepoštovajne zabrane prodaje alkoholnih pića 20.000 dinara.

Nadzor nad radom ugostiteljskih objekata obavljaće gradska komunalna inspekcija i komunalna policija.

Predsednik Skupštine Grada Aleksandar Antić je rekao da današnja odluka nije usmerena protiv ugostitelja, već da je cilj da nametne “stroge uslove koje svako mora da ispuni da bi mogao da radi”.

“Odlukom otvaramo i mogućnosti da stvorimo jasne uslove da bi neko u perspektivi radio i nakon tog vremena”, rekao je Antić.

On je naveo da se odluka odnosi na deset gradskih opština iz “užeg gradskog tkiva” dok će, kako je naveo, sedam opština sa šireg gradskog područja same definisati radno vreme, ali u skladu sa današnjom odlukom.

Clan Gradskog veća Željko Ožegović rekao je, obrazlažući odluku, da je ona važna za funkcionisanje grada i da je cilj “zadovoljenje potreba građana”.

“Efekti ove odluke će se u narednom periodu pratiti i prilagođavaćemo ih, imajući u vidu interese građana”, rekao je Ožegović.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović kritikovao je to što će Gradsko veće u roku od godinu dana propisati kriterijume po kojima će neki ugostiteljski objekti moći da rade i duže jer će, kako je naveo, ti kriterijumi biti nejasni.

“Odlukom se omogućava gradonačelniku i Veću da svojom subjektivnom ocenom nekome daju mogućnost da radi preko određenog vremena, a nekome ne”, kazao je Mladenović.

Odbornici Skupštine Grada doneli su i plan o postavljanju dodatne 23 tezge na javnoj površini Opštine Vračar, i izmene i dopune statuta JKP “Gradske pijace”, “Beogradvode” i “Hipodrom”.

Usvojena je i odluka o promeni osnivačkog akta GSP “Beograd”, kojom je predviđeno da je osnivač tog preduzeća Grad Beograd, a da funkciju osnivača obavlja Skupština Grada.

Izvor:Beta