Home [ savetovalište za mlade ] Volela bih da upisem Defektoloski fakultet

Volela bih da upisem Defektoloski fakultet

106
0

pitanje:
Zdravo,ja sam Dušanka iz Beograda,imam 16 godina.Idem u gimnaziju i vrlo dobar sam ucenik.Volela bih da upisem Defektoloski fakultet, zato sto zelim da radim sa decom kojoj je potrebna pomoc i zato sto smatram da su deca sa posebnim potrebama prilicno zapostavljena u nasoj zemlji a i u svetu.

Zanima me na koji nacin mogu da vezbam svoj prag tolerancije i strpljenje,posto ce mi toga trebati u izobilju ako se odlucim da radim taj posao? Hvala vam unapred!

odgovor:

Poštovana Dušanka, lepo je što se ozbiljno baviš izborom studija i buduće profesije. Mislim da nema potrebe da sada vežbaš toleranciju i strpljenje u vezi sa poslom kojim planiraš da se baviš za 6 ili više godina. Možda bi korisnija priprema bila da se potrudiš da školski uspeh podigneš sa vrlo dobrog na odličan, kako bi optimalizovala šanse za upis na željeni fakultet. A strpljenje i toleranciju u radu sa korisnicima svojih usluga ćeš svakako imati prilike da učiš tokom studija, na profesionalnoj praksi, od svojih profesora i kasnije tokom rada od kolega i iz svog neposrednog iskustva. Veliki pozdrav – Jovan Ratković.