Home [akcija] “Proaktivi mladi na Balkanu”

“Proaktivi mladi na Balkanu”

52
0

book2Nakon seminara u Sofiji i Skoplju, predstavnici omladinskih organizacija iz Bugarske i Makedonije posetiće kolege u Srbiji, u periodu od 23. do 25. januara.

Poseta se organizuje u okviru projekta “Proaktivni mladi na Balkanu” koji realizuje Proaktiv u saradnji sa Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju iz Srbije, Сдружение Младеж iz Bugarske i Заеднички вредности iz Makedonije, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Završni seminar održaće se u Nišu. Učesnici će obići Bugarski konzulat, kao i  Udruženje mаkedonske nаcionаlne mаnjine “Vardar Niš”.  Drugog dana seminara predviđen je celodnevni program, koji uključuje prijem u Gradskoj kući, gde će se učesnicima obratiti gradonačelnik Grada Niša Miloš Simonović, predstavnica Ministarstva omladine i sporta Zorica Labudović, predstavnica Odseka za omladinu Ivana Todorović, predstavnik Saveta za mlade Ivan Jocić i koordinator omladinskog programa Proaktiv-a Ivan Topalović . Kroz panele predstaviće se organizacije i Kancelarije za mlade,  učesnice iz Srbije i biće prezentovana Strategija “EU 2020”.

Poslednjeg dana studijske posete učesnici će obići kulturno-istorijske spomenike grada Niša.