Home [zabavnik] Budite u megatrendu

Budite u megatrendu

59
0

mjuza4Ako upišete Univerzitet Megatrend, a potom stignete bar do treće godine studija, ima šanse da od strane rektora ovog univerziteta bude proglašeni “zaštitnim licem ” ove prosvetne ustanove pa čak i “idolom mladih ljudi”. Uzgred, može naterati ostale studente da vam se dive i krenu vašim stopama. Prva liderka i idol koja će poterati stado od oko 26.000 pripadnika ciljne grupe – koliko ih studira na privatnom univerzitetu – da krenu njenim stopama, biće niko drugi do jedna pevačica – Nataša Bekvalac. Megatrend je spreman da na tržište izbaci desetine hiljada pevača i pevaljki, barbika i kenova, srpskih Pameli i Pamelana

Osim što je pevačica i zaštitno lice Megatrenda, “idol mladih ljudi”, asistent u najavi, Nataša Bekvalac je prošle godine upisala treću godinu studija na Fakultetu za kulturu i medije ovog univerziteta. Za neupućene, taj fakultet je jedna od najmlađih ustanova u okviru akademskog sistema Megatrend, a Nataša Bekvalac, poznata i kao Barbika, šećerlema, lepa Nata, srpska Pamela, je pevačica iz Novog Sada koja se nedavno proslavila tako što je na snimanju novogodišnje emisije u nekoliko navrata megatrendovsko akademskim rečnikom počastila voditelja emisije, inače svog bivšeg intimusa, sa – “jedi govna!”

Megatrend je biti Nataša Bekvalac

Nataša, koja nije htela javno da govori o svom studiranju u protekle dve godine, odlučila je da na tu temu progovori upravo sada. Z obzirom na poznatu činjenicu da pripadnici srbijanske estrade obožavaju da detaljima iz svog privatnog života participiraju u popunjavanju zabavnih rubrika ovdašnjih medija nerazrešiva je dilema zašto je Bekvalac čekala cirka dve godine kako bi obelodanila da je studentkinja? Skromno, kako i doliči svakoj saradnici Grand šou-a, tridesetogodišnja Novosađanka svoju akademsku karijeru objašnjavada kako je svoje naučne potencijale prikrivala zbog opasnosti od zlih jezika – verovatno stranih!

“U osnovnoj školi sam bila vukovac, a pošto mi je mama bila učiteljica svi su govorili da je to zbog nje, zato nisam htela da potenciram svoje studiranje, da ne bi zli jezici u tome odmah našli neku prevaru. Mediji su nešto što je meni blisko, sa njima sam imala mnogo iskustva i zato mi studije kulture i medija ne padaju teško”, rekla je megatalentovana Nataša. Lepa i prepametna Nata, međutim, nije do kraja pojasnila kakve veze ima njena majka i učiteljica sa beogradskim privatnim univerzitetom, odnosno u čemu bi konkretno zli jezici našli inspiraciju.

Causa aliqua subest

Sve se čini da razlog za odlaganje inauguaracije Nataše Bekvalac za zaštitno lice privatnog univerziteta ne leži u strahu od fingiranja eventualnih prevara od strane zlih jezika, već iz nekog sasvim drugog razloga. Nakon dve godine strahovanja za pevačicin prosek ocena, pojašnjenje je u izjavi za dnevni list Blic pružio rektor tog univerziteta dr Mića Jovanović koji je rekao da rukovodioci te obrazovne ustanove nisu želeli da Natašu ubace ranije u kampanju, pre nego što provere kako će se pokazati kao student.

S neskrivenim simpatijama prema pevačici Jovanović je izneo svoje opravdanje, koje je potom nimalo suptilno pretočio u nadanje.

“Pošto je izuzetno uspešna i na tom polju, sada imamo opravdanje da je proglasimo idolom mladih ljudi, koji su naša ciljna grupa i da se nadamo da će i oni da krenu njenim stopama”, rekao je lepotom poroka opijeni rektor.

Na kraju, Mića je izrazio želju da pomogne lepoj Nati i Illico et immediate ponudio radno mesto asistenta na fakultetu. Da li je rektor Mića pre toga bio upoznat sa ponašanjem u javnosti zaštitnog lica univerziteta kojim stoluje – nije poznato.

Istovremeno, prema zvaničnoj statistici oko 800.000 radničkih knjižica skuplja prašinu po biroima za zapošljavanje, odnosno posao traži 64,12 odsto ukupnog broja osoba u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Pritom, posmatrano po gradovima i opštinama u Srbiji, najveći broj nezaposlenih evidentiran je u Beogradu u kome je smešten Univerzitet Megatrend, i gde posao traži 93.000 osoba. Sigurno je da izvestan broj nezaposlenih već ima potrebne kvalifikacije za radno mesto asistenta na nekom od Mićinih fakulteta, ali po svemu sudeći niko od njih nije dovoljno u megatrendu.

Megatrend je biti pismen uopšte

Odgovor zašto pevačice postaju zaštitna lica visokoškolskih ustanova u Srbiji a ne naučnici, književnici, umetnici i vrhunski talenti možemo pronaći u nakaradnom sistemu obrazovanja, kao i devastaciji sveopštih kulturnih i moralnih vrednosti u samom društvu. U zemlji koja nonšalantno bojkotuje Nobelovu nagradu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, od procenjenih 7,3 miliona stanovnika 1,5 milion nema završenu ni osnovnu školu. Do sedam odsto mladih koji završe osnovnu ne upiše srednju školu, dok oko sedam odsto onih koji je uopšte upišu, ne završi je do kraja.

Takođe, najnovije istraživanje procena učeničkih postignuća (PISA), koje je nedavno predstavljeno na konferenciji za novinare Ministarstva prosvete, pokazalo je da u Srbiji postoji veliki broj funkcionalno nepismenih učenika. Postignuća prosečnog srpskog đaka i dalje su ispod proseka, dok u odnosu na đaka iz zemalja OECD, srpski zaostaje za više od jedne školske godine.

U ovakvim uslovima nikoga ne bi iznenadilo da u neko skorije vreme Nataša Bekvalac postane i ministarka kulture u vladi Srbije. Svojevremeno je tu funkciju umalo obavljala jedna druga pevačica, koja je onomad takođe bila u megatrendu.

Latest News

Po čaršiji se šuška da je sledeća Megatrendova akvizicija takođe pevač, odnosno niko drugi do zvijezda Kanade i Amerike – Ekrem Jevrić Gospoda, bez Katanika

Izvor: e novine