Home [konkursi] KONKURS ZA NAJBOLJU OMLADINSKU AKCIJU U 2010. GODINI

KONKURS ZA NAJBOLJU OMLADINSKU AKCIJU U 2010. GODINI

63
0

starCilj konkursa za najbolju omladinsku akciju u 2010. godini jeste da ohrabri mlade ljude da promovišu svoj rad putem medija, ali i da ih motiviše da budu aktivniji u okviru svoje lokalne zajednice (radi podsticanja izveštavanja medija i promocije omladinskog aktivizma, naročito u sredinama van Beograda i Novog Sada).

Izbor za najbolju lokalnu akciju Grupa Proces sprovodi već treću godinu zaredom.

Konkurs „LokAkcija 10“ sastavni je deo projekta „Mladi i mediji na zajedničkom zadatku“ koje sprovodi udruženje građana Grupa Proces iz Beograda a finansira Ministarstva omladine i sporta. Ovaj projekat, kao deo procesa implementacije Nacionalne strategije za mlade, direktno utiče na podsticanje aktivizma mladih u oblasti informisanja o mladima, a pre svega informiše same mlade o važnosti njihovog aktivnog učešća u kreiranju te slike.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI
Pravo konkurisanja imaju registrovana udruženja (omladinska udruženja i udruženja koja se bave mladima), neformalne grupe, školski parlamenti, lokalne samouprave koje su podstakle aktivizam mladih, kompanije, preduzeća i preduzetnici koji su podstakli aktivizam mladih i pojedinci na teritoriji Republike Srbije, koji dostave potrebnu dokumentaciju u propisanom roku.
Rok za slanje konkursne dokumentacije je 06. februar 2011. godine.

PODNOŠENJE PRIJAVE
Obrazac za podnošenje prijave na konkurs može se preuzeti OVDE

Za učešće u izboru najbolje omladinske akcije u 2010. godini potrebno je dostaviti:
• Popunjen obrazac koji sadrži dve strane sa sledećim informacijama:
o Šta se dogodilo, o čemu se radi u akciji?
o Šta je cilj akcije i kome je namenjena?
o Ko je organizovao akciju, ko je bio uključen?
o Kada i gde se dogodila omladinska akcija?
o Ko je finansirao akciju i u kom iznosu?
o Da li je akcija nastavljena / da li su vidljivi efekti?
o Biografiju organizacije ili pojedinca koji su realizovali akciju
• Tri do pet fotografija sa kandidovane omladinske akcije;
• Informacije o tome gde je moguće dobiti više informacija o omladinskoj akciji: dostaviti pres kliping, internet stranicu i slično.

Napomena: jedno udruženje, neformalna grupa, školski parlament, lokalna samouprava, kompanija, preduzeće ili preduzetnik mogu da učestvuju na konkursu samo sa jednom realizovanom akcijom.

GDE I KAKO SE ŠALJU PRIJAVE?
Potrebnu dokumentaciju je neophodno poslati elektronski na adresu lokakcija@grupaproces.org. Za sva pitanja u vezi sa procedurama prijavljivanja na konkurs „LokAkcija“ zainteresovani se mogu obratiti putem elektronske pošte na e-mail office@grupaproces.org ili telefonom na broj 069/322 33 21.

KRITERIJUMI ZA IZBOR NAJBOLJE OMLADINSKE AKCIJE
U obzir dolaze akcije realizovane tokom 2010. godine. Kriterijumi koji će biti uzeti u obzir prilikom izbora najbolje omladinske akcije u 2010. godini su:
• ostvarivanje uticaja i pokretanje pozitivnih dešavanja u lokalnoj sredini,
• uključivanje mladih u rešavanje problema lokalne zajednice i unapređenje kvaliteta života mladih,
• kreativnost i inovativnost akcije, kao i medijska atraktivnost i informativnost realizovane akcije.

OBAVEŠTENJE O REZULTATIMA KONKURSA
Najbolju omladinsku akciju izabraće žiri sastavljen od predstavnika Grupe Proces i lokalnih medija u Srbiji, uključenih u realizaciju projekta „Mladi i mediji na zajedničkom zadatku“: Vranjske novine, TV017, Radio Zrenjanin, Kikindske, Čačanski glas, Lozničke novosti, Radio Televizija Kraljevo “Ibarske novosti“ i Regionalna televizija Valjevo plus.

Rezultati konkursa biće objavljeni 16. februara 2011. godine na internet prezentaciji Grupe Proces www.grupaproces.org

Proglašenje najboljih lokalnih omladinskih akcija i svečana dodela nagrada biće organizovani na završnom skupu u Beogradu krajem februara, a tačan datum i mesto biće naknadno objavljeni.