Home [njuz] Izabran pobednički predlog za promociju omladinskog rada

Izabran pobednički predlog za promociju omladinskog rada

98
0

olovkaZavršeno je glasanje za konkurs za izradu kampanje za promociju omladinskog rada u Srbiji. Konkurs je bio otvoren za sve mlade dizajnere iz Srbije, bez obzira na njihovo formalno obrazovanje i radno iskustvo. Konkurs je bio otvoren u okviru projekta “Još jedan korak ka licenciranju omladinskih radnika

, koji Centar za omladinski rad ostvaruje u saradnji sa NAPOR-om i evropskom mrežom Youth for Exchange and Understanding pod okriljem IPA projekta Evropske komisije “Jačanje dijaloga civilnog društva Srbije i EU“. Po zatvaranju konkursa, projektni tim sveo je izbor na dva predloga za koje su glasale organizacije članice NAPOR-a. Glasanje je završeno i imamo čast da proglasimo pobednike: to su Milan Stojanović i Adorjan Kurucz. Čestitamo! 🙂

Njihov predlog se zasniva na životinjici koja se zove aksolotl. Ako do sada niste čuli za aksolotle i zašto su oni pogodni za našu maskotu, evo dela iz obrazloženja samih autora:

 

“Aksolotl (ambystoma mesicanum) je najpoznatiji meksički repati vodozemac iz familije tigrastih daždevnjaka. Larve ove vrste ne prolaze kroz metamorfozu – ostaju u larvenom stanju, tj. ostaju ‘mlade’ do kraja života. Aksolotl je vrlo pogodan za maskotu omladinskog rada i ove kampanje iz više razloga:
– do sada nije korišćen u sličnim kampanja
– vrlo je dopadljive i prepoznatljive forme i boja
– činjenica da je “mlad” ceo život, a da je kao takav potpuno aktivan član zajednice – ukazuje na omladinski rad kao mladu disciplinu, a i na licni i socijalni razvoj, i aktivno ucešce mladih u društvenim promenama”

 

Ključne elemente pobedničkog predloga možete pogledati u galeriji.