POZIV ZA UČEŠĆE U RADIONICI dolls@work

0
SHARE

sample_1dolls@work nastale su u saradnji sa nemačkim umetnikom Frank Bötlerom. Zamisao je da se zajedno sa lutkama prošeta po različitim lokacijama u Beogradu, koje su nekada igrale značajnu ulogu u životu ovog grada, a koje su danas potpuno zaboravljene i napuštene ili izgubile svoju funkciju.

Pored nekih od njih svakodnevno prolazimo zaboravljajući šta su nekada značile i kakvu su ulogu igrale. Cilj je da se ova mesta bar na kratko i bar na ovaj način ožive i da se podseti kako se nekada na njih gledalo, ali i da se skrene pažnja na to kakvu ulogu ona danas imaju i pitanje kakvu bi ulogu mogla da dobiju. 

Lutke su sa ovom namerom već obilazile neke lokacije i ovde možete pogledati kako je to izlgedalo.

{youtube}8ddy5E2JmFM{/youtube}

Od učesnika koji bi se pridružili projektu se očekuje pomoć:

  1. Predlozima i idejama o lokacijama na kojima bi lutke bile postavljane;

  2. Predlozima i idejama o izgledu lutaka koje bi bile postavljane;

  3. Učešćem u izradi lutaka.

Ako ste zainteresovani za ovaj projekat i ako vam padaju na pamet zgrade, parkovi, šetališta ili bilo koja druga mesta na koja bi voleli da skrenete pažnju, možete da se pridružite. Među prijavljenima biće izabrano 5 do 8 kandidata sa najzanimljivijim idejama. Akcije će se održavati u drugoj polovini januara, pa se očekuje da u tom periodu imate vremena da se posvetite radu.

Svoje ideje uz što kraću biografiju i ukoliko je moguće fotografije lokacija šaljite na dollsattacking@yahoo.com do 10. Januara 2011.