Home [treninzi] Obuka za nadzor nad politikom bezbednosti na lokalnom i nacionalnom nivou

Obuka za nadzor nad politikom bezbednosti na lokalnom i nacionalnom nivou

78
0

paint1Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP, www.ccmr-bg.org) i Misija OEBS u Srbiji (www.osce.org/serbia) pozivaju organizacije civilnog drustva iz istocne i jugoistocne i centralne Srbije da se prijave za pohadjanje trodnevnih obuka za nadzor nad politikom bezbednosti na lokalnom i nacionalnom nivou.

Trening za organizacije iz istocne i jugoistocne Srbije (Niš, Leskovac, Vranje, Bujanovac, Zaječar, Pirot, Negotin, Knjaževac…) ce se odrzati od 31. janura do 2. februara 2011. godine. Trening za organizacije iz centralne Srbije (Beograd, Kragujevac, Kruševac, Paraćin, Ćuprija, Jagodina, Požarevac, Smederevo…) ce se odrzati od 9. do 11. februara 2011. godine.

Ciljevi treninga su da se ucesnici/ce upoznaju sa mogucim ulogama koje orgаnizаcije grаdjаnskog drustvа mogu imati u bezbednosnoj politici, da ucesnici/ce ovladaju prakticnim vestinama za pokretanje inicijativa, saradnju i nadzor nad institucijama koje pruzaju bezbednost u lokalnoj zajednici i da se omoguci razmena iskustava i primera dobrih praksi saradnje gradjanskog drustva sa institucijama bezbednosti.

 

Rok za slanje prijava je 20. decembar 2010. godine. U prilogu Pregleda vesti mozete pronaci vise informacija o obuci za nadzor nad politikom bezbednosti na lokalnom i nacionalnom nivou i prijavni formular. Za vise informacija mozete kontaktirati: Goranu Odanovic gorana.odanovic@ccmr-bg.org i Zoranu Brozovic: zorana@ccmr-bg.org , ili telefonom na: 011/3287 334.