Home [ volontiranje ] Nagrade za najvrednije volontere

Nagrade za najvrednije volontere

66
0

avion2Povodom obeležavanja Međunarodnog dana volontera, 5. decembra, beogradska Kancelarija za mlade u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda nagradiće najvrednije volontere servisa “Beogradski griteri” i “Volonteri Beograda” novogodišnjim putovanjima.

Samim tim, dokazaće svim volonterima, ali i onima koji to žele da postanu, da se trud, na kraju, ipak isplati.- Kancelarija za mlade će povodom Dana volontera nagraditi one koji su u protekloj godini najviše radili i učestvovali na najvećem broju projekata. Petoro volontera, i to dva “gritera” i tri “volontera Beograda”, dobiće putovanje za jednu osobu u Pariz ili Krakov za doček Nove godine. Volonteri će u evropskim prestonicama ostati pet dana – istakli su u ovoj kancelariji.

Osnovna ideja osnivanja oba servisa je povezivanje mladih koji su spremni da svoje vreme provedu pomažući sa institucijama kojima je ta pomoć potrebna.

Nagrade će najangažovanijim volonterima biti svečano uručene u utorak u 13 sati u Turističkom informativnom centru u Knez Mihailovoj ulici. Novogodišnja putovanja organizuje turistička agencija “Go2 travelling”.

Međunarodni dan volontera ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1985. godine kao podsećanje na 5. decembar 1970. godine kada je stvoren Program UN za volontere.

Izvor:Blic