Home [treninzi] Poziv za učestvovanje na jednodnevnoj info radionici

Poziv za učestvovanje na jednodnevnoj info radionici

72
0

book5Grupa “Hajde da …” i organizacija IPAK – Mladost gradi budućnost, pozivaju Vas na jednodnevnu radionicu u okviru projekta “Program prekogranične saradnje za demokratsko građanstvo mladih “

 

Jednodnevne info radionice će se odrzati u Beogradu i Tuzli i cilj im je da informišu potencijalne učesnika o projektu i treningu koji se planira za februar-mart 2011. Okupljeni učesnici će se upoznati sa metodologijom i sa temama o kojima će se debatovati/promišljati na treningu (demokratski principi, pseudodemokratija…).

Projekat je namenjen mladim ljudima (18-30 godina) i inspirisan životom i radom grčkog filozofa Sokrata. Sokrat je smatrao da je obrazloženo, nezavisno, kritičko mišljenje, osnova demokratije. Stoga je podsticao svoje sagovornike da tragaju za argumentacijom svojih stavova, a ne da ih prihvataju automatski, bez lične procene. Na svom putu Sokrat je stekao mnogobrojne neprijatelje, upravo iz razloga što je, između ostalog, mlade podsticao na kritičko promišljanje. 399 godine p.n.e izveden je pred sud, gde mu se sudilo za “kvarenje” mladih.

U vreme Sokrata, Atina je dostigla svoj vrhunac u oblasti demokratije, a njegovom smrću je nastala kriza. Ovim projektom postavljamo pitanje gde je demokratija danas u Srbiji i Bosni i Hercegovini, da li se mladima “nude gotove isitine” ili oni mogu da se kritički prema njima odnose. Takođe, učesnici će se kroz rad upoznati sa performansom kao formom javnog dijaloga o važnim društvenim temama.

Info radionica će se održati 17. decembra u periodu od 11-13 časova u zgradi opštine Novi Beograd ( sala 3 )

Svi zainteresovani učesnici mogu potvrditi učešće putem e-maila na adresu: marijana@hajdeda.org.rs najkasnije do 13 – og decembra .

Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Balkanskog fonda za demokratiju.