Home [njuz] I dalje bez dogovora Ministarstva prosvete i studenata

I dalje bez dogovora Ministarstva prosvete i studenata

60
0

mladi5Pregovori studenata nekoliko beogradskih fakulteta i visokih škola sa predstavnicima Ministarstva prosvete završeni su juče po podne bez dogovora. Studenti su dali rok Ministarstvu prosvete do četvrtka da nađe rešenje, odnosno da se dogovori sa fakultetskim upravama ko će snositi troškove školarina za sve studente koji imaju 48 i više bodova.

Studenti, naime, traže da svi akademci sa 48 i više bodova budu oslobođeni plaćanja školarine, kao i da Vlada ispoštuje predloge fakulteta o broju budžetskih mesta na master studijama.

U Ministarstvu prosvete je rečeno Danasu da je studente primio pomoćnik ministra za visoko obrazovanje Slobodan Jauković i da će Ministarstvo sa dekanima razmotri njihove zahteve.

Za vreme trajanja pregovora u Ministarstvu prosvete, nekoliko stotina studenata Geografskog, FPN, Filološkog, Filozofskog, Univerziteta umetnosti, Visoke poslovne i Visoke elektrotehničke škole protestovalo je na beogradskim ulicama, zbog čega su na kratko bilio blokirani Brankov most i Gazela.

Izvor:Danas