Home [ knjige/tribine ] Najbolji kadrovi za najbolje poslodavce

Najbolji kadrovi za najbolje poslodavce

62
0

mladi10Nacionalna služba za zapošljavanje, u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstvom omladine i sporta-Fond za mlade talente, Skupštinom grada Beograda i Opštinom Novi Beograd, organizuje Sajam zapošljavanja mladih ”Najbolji kadrovi za najbolje poslodavce”, 21. oktobra 2010. godine, od 9 do 17 časova, u Hali sportova na Novom Beogradu.
Više od 700 slobodnih poslova za nezaposlene mlade ljude ponudiće preduzeća i kompanije koje uspešno posluju u Srbiji i kojima je Sajam prilika ne samo da dođu do najboljih kandidata za slobodna radna mesta, već i da formiraju sopstvenu bazu podataka, koja će im olakšati proces rešavanja budućih kadrovskih potreba. Učešće na Sajmu potvrdilo je više od četrdeset poslodavaca, a među njima su: IBM, FIAT Automobili, Raiffeisen banka, Metro Cash&Carry, Delta Generali, Oracle, Imlek, Galenika, Aerodrom ”Nikola Tesla”, Eko Srbija, EFG Banka, Ikarbus i mnogi drugi.

Namera organizatora je da uspešnim poslodavcima omogući da prezentuju ponudu slobodnih poslova i da u direktnom susretu sa mladim stručnjacima dođu do kadrova koji su im potrebni za razvoj poslovanja. Ujedno, to je i prilika da adekvatno promovišu profil svoje kompanije i mogućnosti za usavršavanje i napredovanje.

Posetioci Sajma, prvenstveno mladi ljudi koji žele da započnu ili nastave poslovnu karijeru u nekoj od kompanija koje će se predstaviti na Sajmu, moći će da u neposrednom kontaktu predaju svoj CV i na licu mesta se sa poslodavcem dogovore o uslovima zapošljavanja.

Nacionalna služba za zapošljavanje će na Sajam uputiti kandidate koji ispunjavaju stroge kriterijume selekcije za ponuđene poslove. Na ovaj način poslodavci mogu biti sigurni da će u svojoj kompaniji angažovati odgovarajuće stručnjake, koji pored znanja poseduju i jaku motivaciju za rad.

Nezaposlenim mladim osobama, kao i korisnicima stipendije Fonda za mlade talente, koji imaju obavezu da po završetku studija ostanu i rade u Srbiji najmanje pet godina, NSZ posvećuje posebnu pažnju. Sajam ”Najbolji kadrovi za najbolje poslodavce” je još jedna u nizu mera aktivne politike zapošljavanja, zahvaljujući kojoj su poslodavci u prilici da zaposle mlade ljude sa značajnim profesionalnim potencijalima.

U ponudi su poslovi za mlade stručnjake sa završenim farmaceutskim, medicinskim, saobraćajnim, građevinskim, ekonomskim, pravnim, elektrotehničkim, mašinskim, poljoprivrednim fakultetom.

Za poslodavce koji učestvuju na Sajmu ”Najbolji kadrovi za najbolje poslodavce” Centar za informisanje NSZ obezbedio je i medijsku promociju. Pokrovitelji Sajma su Radio televizija Srbije, RTV Studio B, dnevne novine Danas, dnevni list Blic, Radio televizija B92, Televizija Avala i dnevne novine Pres.

U toku trajanja Sajma održaće se i Interaktivna radionica ”Karijera 21. veka”, u terminima od 12 i 14 časova, koju su pripremili psiholozi iz Odeljenja za profesionalnu orijentaciju i planiranje karijere Nacionalne službe za zapošljavanje.

Poslodavci,
Ukoliko želite da učestvujete na Sajmu zapošljavanja mladih – ”Najbolji kadrovi za najbolje poslodavce” možete nas kontaktirati:
Filijala za grad Beograd
Gundulićev venac 23-25
e-mail: draganmilosevic@nsz.gov.rs
telefon 011/2929-099.