Home [konkursi] Erbas poziva studente da polete na sopstvenim idejama i osvoje 30.000 eura...

Erbas poziva studente da polete na sopstvenim idejama i osvoje 30.000 eura i VIP putovanje u Pariz na finale takmičenja

79
0

avionKonkurs pod nazivom Letite na svojim idejama je poziv kompanije Erbas studentima širom sveta da razviju i prikažu nove ideje koje će uticati na budućnost vazduhoplovstva, avio-industrije, kao i industrije u najširem smislu.

Kompanija Erbas svojim globalnim konkursom “Letite na svojim idejama” poziva studente iz Srbije da salju svoje projekte na temu zelenije avio industrije i osvoje nagradu od 30.000 evra i VIP put u Pariz. Konkurs je otvoren od septembra i traje do juna 2011. kada će najbolji radovi biti prezentovani stručnjacima u Francuskoj.

Studenti bilo kog uzrasta, nacionalnosti, pola ili struke pozivaju se da učestvuju na konkursu koji se sastoji iz tri faze:

• Predlozi rešenja u svim aspektima “ekološkog životnog ciklusa” koji su osnova Erbasovog inovativnog pristupa poboljšanju ekoloških rešenja na avionima i u proizvodnom procesu. Taj pristup se sastoji od pet stadijuma: dizajna, lanca snabdevanja, proizvodnje, eksploatacije aviona i njegovog “penzionisanja”.

• Timovi koji se kvalifikuju za drugu fazu imaće priliku da rade sa vrhunskim Erbasovim stručnjacima i prvih pet ekipa osvojiće VIP putovanje na finale takmičenja koje će se održati na leto 2011. godine na aeromitingu u Parizu.

• Pobednici takmičenja podeliće prvu nagradu od 30.000€, dok osvajačima drugog mesta sledi 15.000€.

Kako bi se prijavili za FYI 2011, studenti bilo kog fakulteta i smera moraju registrovati ekipu od tri do pet članova na sajtu takmičenja do 30. novembra 2010. godine. Za registraciju i sve dodatne informacije posetite www.airbus-fyi.com

Predlozi projekata moraju biti dostavljeni do 10. decembra 2010.

Izvor:Economy.rs