Home [njuz] Drugi upisni rok za fakultete od 1. septembra

Drugi upisni rok za fakultete od 1. septembra

75
0

news3Drugi upisni rok na Univerzitetu u Beogradu počeće 1. septembra, a prijavljivanje kanditata za još nepopunjena mesta na državnim fakultetima trajaće dva dana. Zainteresovani kandidati koji nisu uspeli da dobiju indeks u prvom upisnom krugu sada mogu da konkurišu za neko od 987 slobodnih mesta. Prijemni ispiti polagaće se od 6. do 8. septembra.

Ostalo je 531 slobodno mesto za budžetske studente i još 456 mesta za samofinansirajuće brucoše. Konačne rang liste na fakultetima biće objavljene 13. septembra. Upis kandidata u drugom upisnom roku počinje 15 septembra i mora da bude završen do 17. septembra.

Najviše slobodnih indeksa ima na Poljoprivrednom fakultetu 399, i to 157 budžetskih mesta i 242 samofinansirajuća. Na Mašinskom fakultetu ima još 103 mesta za besplatno školovanje. Rudarsko-geološki fakultet ima mesta za još 92 studenta – 47 za budžet i 45 onih koji će sami finansirati školovanje. Na TehnoloŠko-metalurški fakultet može se upisati još 79 budžetskih brucoša i 16 koji će sami plaćati školarinu.

Šumarski fakultet ima još 72 slobodna mesta, 26 na budžetu i 46 samofinansirajućih.  Pravoslavno-bogoslovski fakultet može da upiše još 163 studenta, za 28 troškove školovanja plaćaće država, a 135 njih će se školovati o svom trošku. Filološki fakultet ima još 25 nepopunjenih samofinansirajućih mesta na odseku za srpski jeziku i književnosti i grupi za jezik, književnost i kulturu.

Učiteljski fakultet upisaće još 30 budžetskih brucoša. Za studije matematike ima još jedno mesto na budžetu, a na Fizičkom fakultetu 88, od kojih je 63 na budžetu i 25 za one koji plaćaju studije. Fakultet za fizičku hemiju može da upiše još 15 budžetskih i 19 samofinansirajućih studenata. Hemijski fakultet ime mesta za još 22 buzetska stuenta i šest samofinansirajućih. Na Biološkom fakultetu ima još tri slobodna samofinansirajuća mesta, a na Fakultetu organizacionih nauka još 80 za brucoše koji sami plaćaju studije.

Detaljnije informacije o drugom upisnom roku na fakultetima Univerziteta u Beogradu dostupne su na sajtu www.bg.ac.rs

Izvor : Beta