Home [ volontiranje ] Volontiraj u Moldaviji

Volontiraj u Moldaviji

60
0

book2Organizacija ADVIT iz Moldavije raspisuje konkurs za EVS volontere za odobren projekat u periodu decembar 2010/januar 2011, na sledecim volonterskim mestima:

1. “Hilfswerk Austria”-nevladina organizacija koja se bavi poboljsanjem kvaliteta zivota ljudi u Moldaviji.Volonter bi u ovoj organizaciji imao sledece aktivnosti: pisanje projekata, prisustvoanje konferencijama I sastancima, osnivanje I vodjenje sopstvene mreže koja ce pratiti rad organiacije,pohadjanje seminara, uredjivanje web sajta PROMO-LEX za mlade,pisanje izvestaja I oglasa za letnje skole, azuriranje I prevodjenje dokumenata sa nemackog I engleskog jezika.

2. “Promo-Lex Association”-nevladina, neprofitna organizacija koja se bavi razvojem demokratije u Moldaviji.Volonteske aktivnosti podrazumevaju: pisanje projekata,organizaovanje seminara,konferencija,letnjih skola, pracenje omladinskih desavanja,uredjivanje I azuriranje PROMO-LEX web sajta za mlade,upravljanje projektima u skladu sa svojim vestinama I mogucnostima.

3.The Rehabilitation Center of Torture Victims “Memoria” – centar za rehabilitaciju zrtava od nasilja.Volonteski zadaci: pruzanje medicinske I pravne pomoci zrtvama nasilja, pruzanje pomoci zrtvama za povratak sopstvenog integriteta,ugleda I samopostovanja, rad na poboljsanju svesti o nasilju medju ljudima, pisanje projekata I organizovanje seminara na istu temu.

4. Dogs’ Shelter “Casa Katharina”- je azil za napustene pse.Planirane aktivnostei volontera: odrzavanje azila, briga o zivotinjama koja podrazumeva ishranu,igru I setnje, izgradnja kucica,pracenje I davanje izvestaja o psima.

-Svi projekti se sprovode u glavnom gradu Moldavije- Kisinjevu.

-Obezbedjeni troskovi: smestaja,prevoza I hrane, kao I skole rumunskog I ruskog jezika.

Zainteresovani kandidati treba da posalju svoju biografiju (CV) I motivaciono pismo na engleskom jeziku na e-mail adresu: jumporganization@gmail.com

U mail-u naznačiti na koje mesto za volontiranje se prijavljujete.

www.jumporganization.com