Home [njuz] Priznanje MLADGRAD portalu YOUTH.RS

Priznanje MLADGRAD portalu YOUTH.RS

51
0

jutrs

Youth.RS je dobio priznanje Mladgrad 2010 kao pobednik u kategoriji za ukupan doprinos medija unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici.
Priznanje MLADGRAD za doprinos lokalnih samouprava i medija unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici ove godine se prvi put dodeljuje.

Priznanje dodeljuju Građanske inicijative u saradnji sa Ministarstvom za omladinu i sportMinistarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
Dodela priznanja održaće se u sredu, 11. avgusta, u 12 sati u Paviljonu “Cvijeta Zuzorić” na Kalemegdanu.
Fanzin  za mlade Youth.RS predložile su omladinske organizacije, a priznanje kao pobedniku u kategoriji medija će biti dodeljena odlukom koju je doneo žiri u sastavu Miljenko Dereta, Građanske inicijative, Ivana Vujić, Ministarstvo za omladinu i sport, Jelena Čolić, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Nebojša Milićević, omladinska grupa Art of Rolling, Darko Bursać, omladinska grupa Recognize Crew i Miroslav Tamburić, FORCA Požega.

Youth.RS ( “Youth Dot RS” ) je fanzin za mlade u Srbiji i to je ručno izrađena, amaterska publikacija koju izdaju entuzijasti iz ljubavi, ne zbog profita. Youth.RS je drukčiji jer ne dolazi od sistema već od običnih ljudi za ljude. 
Naša filozofija “uradi sam” nam nalaže da sve oko fanzina završimo sami snalazeći se i oslanjajući se jedni na druge.

Youth.RS razmenjuje ideje, energiju, lokalne akcije, razvija koordinaciju lokalnih kancelarija za mlade, omladinskih grupa i aktivnih pojedinaca korišćenjem mogućnosti interneta za regrutaciju, mobilizaciju, koordinaciju, edukaciju i informisanje mladih ljudi. Zadatak nam je da senzibilišemo i osnažimo mlade za pokretanje akcija i realizovanje projekata u lokalnoj sredini.
Youth.RS realizuje Centar za gradjansko delovanje uz partnerstvo i podršku Kancelarije za mlade Gradske opštine Obrenovac.
###########################
Youth.RS se zahvaljuje:

  • korisnicima / nismo uzgoj konzumenata već prilika, prostor i podrška za aktivno delovanje.
  • saradnicima
  • organizatorima akcije MLADGRAD