Home [njuz] Dug put do gradskih stipendija

Dug put do gradskih stipendija

65
0

student2Iako je grad još pre 20 dana zaključio ugovore o stipendiranju sa 132 studenta s invaliditetom, stipendije im još nisu isplaćene. Dok su roditelji ovih studenata ogorčeni zbog kašnjenja stipendija, iz gradskog Sekretarijata za obrazovanje najavljuju prvu isplatu u narednih nekoliko dana

Dvadesetogodišnja Ana Somborski prošle godine upisala je Politehničku akademiju. Zbog trajnog oštećenja sluha i govora ostvarila je pravo da se i njeno ime nađe na spisku stipendista grada.

– Kada smo se u Sekretarijatu interesovali kada će biti uplata, rečeno nam je da one kasne jer su „sporne” četiri stipendije. Odnosno, prilikom konkursa ti studenti nisu dostavili sve potrebne papire. Kako sam zaključio, i stipendija moje ćerke je među njima, jer su nam dodatno tražili prijavu stana za ćerku, iako je predala kopiju lične karte sa adresom stanovanja – navodi za Press Anjin otac Marin Somborski.

Međutim, u pisanom odgovoru Pressu gradski sekretar za obrazovanje Vladimir Todić izričito tvrdi da je netačno da se kasni sa isplatom stipendija zbog „nepotpune dokumentacije četiri prijave”.

– Spornih stipendija nema, jer je Komisija na osnovu dostavljenih dokaza pravilno i potpuno utvrdila činjenično stanje – objašnjava Todić.

Kako on najavljuje, pripremljena je dokumentacija za isplatu stipendija retroaktivno za sedam meseci i isplata se očekuje u narednih sedam dana. Posle prve uplate, kako najavljuju u tom sekretarijatu, za naredne mesece stipendija će biti isplaćena od 1. do 5. u tekućem mesecu.

Izvor:press