Home [ volontiranje ] VOLONTERSKI EKO-KAMP “TRASHBUSTERS”

VOLONTERSKI EKO-KAMP “TRASHBUSTERS”

58
0

mladi10Od 16. do 21. jula 2010. godine na Paliću će biti održan prvi Volonterski eko-kamp “Trashbusters” u organizaciji FOKUS Fondacije iz Subotice, a pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu životne sredine. Centralna ideja projekta je da okupi 15 omladinaca sa teritorije grada Subotice kojima se pruža mogućnost da kroz druženje i interaktivno učešće steknu nova i unaprede postojeća znanja o ekologiji i globalnim ekološkim problemima. U okviru kampa učesnici će imati priliku da, pored edukativnih radionica, učestvuju na trash-art radionicama. U okviru trash-art radionica omladina će se upoznati sa različitim kreativnim upotrebama otpada i imati priliku da napravi sebi nešto. Izuzev radionica, učesnicima će biti projektovani filmovi koji se odnose na ekološke probleme sa kojima se čovečanstvo u današnje vreme susreće.

Kamp će biti smešten u Auto-kampu na Paliću. U okviru kampa uradiće se i akcija sakupljanja smeća u kojoj će učestvovati učesnici kampa i na koju će biti pozvani volonteri iz lokalne zajednice kako bi svojim primerom probudili svest o ekološkim problemima!

Za učešće u kampu mogu da se prijave mladi između 15 i 20 godina, a svi troškovi smeštaja, hrane i prevoza su obezbeđeni!

Zainteresovani za učešće u Kampu prijave mogu da šalju na office@fokus-su.rsOva adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili poštom na FOKUS Fondacija, Partizanska 14/1, 24000 Subotica. Prijave se primaju do 11. jula 2010. godine. Uz prijavu je potrebno poslati kratku biografiju i motivaciono pismo.

Ekološke radionice vodiće Sonja Radak, diplomirani ekolog za zaštitu životne sredine, a trash-art radionice vodiće Arpad Šite, omladinski radnik iz Subotice. Koordinatori kampa su Robert Vaštag i Slobodan Mac, omladinski radnici iz Subotice.

Volonterski eko-kamp “Trashbusters” realizuje se pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu životne sredine, a partneri projekta su Udruženje građana Youth and Eco Life iz Subotice, kao i PARK PALIĆ.