Home [konkursi] Intel Challenge – šansa za startup-ove iz Srbije

Intel Challenge – šansa za startup-ove iz Srbije

58
0

starIntel Challenge predstavlja takmičenje za studente (ali i sve ostale preduzetnike) u izradi biznis planova. Od ove godine Intel Challenge se organizuje i u Evropi.

Tokom vikenda nas je kontaktirao jedan od predstavnika organizatora Intel Challenge-a, što predstavlja za nas veoma veliku čast, jer smo prepoznati i van granica naše zemlje kao blog koji prati i promoviše razvoj web preduzetništva u Srbiji. U nastavku teksta sledi saopštenje za javnost kompanije Intel u kome ćete nači sve potrebne informacije o detaljima takmičenja, nagradama i šansama koje se pružaju pobedom na ovom prestižnom takmičenju.

“Mi u Intelu, verujemo da je inovacija osnova za ekonomski rast. Preduzetništvo je ključno za izgradnju lokalnih inovacionih kapaciteta. To donosi nove tehnologije na tržište, i podržava ekonomski razvoj kroz izgradnju jake lokalne i regionalne ekonomije. Ugledajući se na Intel-ovu podršku inovacijama na više od 150 univerziteta širom sveta, sa kojima Intel sarađuje, Intel Challenge podstiče preduzetništvo i nagrađuje ideje koje imaju potencijal da postanu novi biznisi ili čak i nove industrije. Intel Challenge prikazuje poslovne mogućnosti sa najvećim potencijalom za pozitivan uticaj na društvo kroz komercijalizaciju novih i zaista inovativnih tehnologija.

Intel Challenge je online biznis plan takmičenje koje omogućava novim preduzetnicima da podnesu svoj biznis plan i dobiju povratne informacije o održivosti svog biznis plana od uspešnih preduzetnika i onih koji ih finansiraju. Pobednički biznis planovi sa Intel Challenge-a i ostalih lokalnih programa preduzetništva programe koje Intel sponzoriše, dobijaju fokusirano mentorstvo, preko 150,000 američkih dolara u novčanom nagradnom fondu i priliku da učestvuju u globalnom Intel Berkeley Technology preduzetničkom takmičenju. Na globalnom takmičenju, timovi iz celog sveta se nadmeću za dodatnih 40,000 američkih dolara u novcu i primaju direktne povratne informacije o svojim projektima od lidera zajednice preduzetnika Silicijumske doline. Jedan od osnivača pobednika će biti izabrani da prisustvuje ekskluzivnom Intel Capital CEO samitu gde će imati priliku da sarađuje sa ključnim korporativnim “zverkama” u sektoru tehnologije i liderima kompanija u koje je investirao Intel Capital.

Timovi koji uečstvuju moraju da uključe najmanje jednog student ili mladog profesionalca koji je nedavno diplomirao. Biznis planovi koji sadrže integralno korišćenje novih tehnologija, kao što su tehnologije u sledećim kategorijama industrije, biće izabrani da učestvuju:

– Poluprovodnici, proizvodnja i hardver
– Mobilne i bežične komunikacije
– Digitalna kućna i potrošačka elektronika
– Maloprodajni i potrošački softver
– Poslovni softvera i IT
– Energija i stvaranje energije
– Nanotehnologija
– Prirodne nauke i biotehnologija

Intel Challenge je jedna od komponenti Intel-ovog preduzetničkog programa. Od 2005. godine, Intel je obučavao akademske fakultete globalno o konceptu i vrednosti preduzetništva kroz seminar “Od teorije do prakse” koji je razvijen od strane Lester Centra za preduzetništvo i inovacije na Univerzitetu Berkli (Haas School of Business). Seminar je namenjen inženjeringu, naučnim i poslovnim fakultetima i pokazuje kako napraviti program preduzetništva koji pokreće nove primene tehnologije i promoviše uspešne komercijalizacije tehnologija kroz dublji nastavni plan i program. Više od 1.200 fakuleta je učestvovalo u programu, a rezultat je 5.000 učenika upisanih na 100 preduzetničkih kurseva na globalnom nivou.

Intel takođe podržava lokalni ekosistem inovacija kroz Global Entrepreneurship Leadership Symposium. Cilj ovog programa je izgradnja kapaciteta za univerzitete, vlade i nevladine organizacije širom sveta, kako bi razvili pogodan preduzetnički ekosistem za podršku tehnoloških start-up preduzeća.”

Da biste saznali više o Intel Challenge-u idite na www.intelchallenge.eu
Da biste saznali više o Intel+Berkeley Entrepreneurship Challenge-u, idite na: www.entrepreneurshipchallenge.org

Izvor:www.adriatalk.com