Home [konkursi] Vip mobajl objavio konkurs za srpske programe za android 2.0

Vip mobajl objavio konkurs za srpske programe za android 2.0

66
0

student5Srpski mobilni operater Vip mobajl (Mobile) objavio je danas konkurs za razvoj lokalnih programa za Guglov operativni sistem “android 2.0” za “pametne” (smart) telefone, sa ukupnim nagradnim fondom od 22.000 evra.

Na konferenciji za novinare predsednik Upravnog odbora Vipa Aleksandar Šperl je podsetio da je ta kompanija u novembru prošle godine prva u regionu objavila konkurs za “android” aplikacije, ističući da su korisnici odlično prihvatili 64 programa koji su izabrani.
Na drugom po redu kokursu za android programe na srpskom jeziku “Android Vip izazov 2.0” (http://android.vipmobile.rs), kako je istakao Šperl, uvedene su nove katogorije, a nagradni fond je povećan za 2.000 evra.
Prema rečima rukovodica korporativnih komunikacija Vipa Dragane Roter, kategorije za koje programeri mogu da prijave aplikacije su “najbolje unapređena aplikacija sa prethodnog konkursa”, “informacionio servisi”, “zabava” i “mobilne aplikacije komercijalnih servisa”.
Svaka od četiri kategorije nosi po tri nagrade – prva 2.000 evra, druga 500 evra, a treća telefon HTC dizajer (Desire), rekla je ona.
Prema rečima Roterove, uvedene su i dve nove nagrade, jedna koji će izabrati samo programeri koja iznosi 2.000 evra, a druga će biti po izboru korisnika koja će pobedniku doneti 8.000 evra.
Ona je istakla da korisnicima biti omogućeno da glasaju preko specijalne aplikacije “android Vip meni”.
Registracija za konkurs “andriod Vip izazov 2.0” traje do 31. jula, a programeri gotove aplikacije mogu da posalju do 1. septembra. Dodela nagrada je zakazana za 30. septembar, a dobitnici nagrade programera i nagrade korisnika biće poznati 28. oktobra.
Sve registrovane aplikacije biće na raspolaganju za besplatno preuzimanje sa “Android marketa” na kojem se trenutno nalazi više od 50.000 aplikacija, ukljucujuci i 64 domaće sa prethodnog konkursa.
Vip mobajl Srbija je deo Grupe Mobilkom Austrija, ima više od 1,16 miliona korisnika i zapošljava više od 700 stručnjaka i menadžera.
U razvoj u Srbiji je dosad uložio 584,3 miliona evra.

Izvor:beta