Home [konkursi] Treći ciklus konkursa „Partnerstvo za budućnost”

Treći ciklus konkursa „Partnerstvo za budućnost”

46
0

carapaKompanija Holcim Srbija je treću godinu za redom raspisala javni konkurs „Partnerstvo za budućnost“, sa željom da podrži realizaciju programa i projekata iz oblasti obrazovanja, kulture i održivog razvoja, na teritoriji opštine Paraćin. Na konkurs, koji će trajati od 10. marta do 4. aprila 2010. godine, mogu se prijaviti nevladine organizacije, udruženja i ustanove sa sedištem na teritoriji opštine Paraćin kao i organizacije kojima je ova opština osnivač. Nacionalne nevladine organizacije mogu aplicirati pod uslovom da prijavljeni projekat sprovode u partnerstvu s jednom ili više nevladinih organizacija, udruženja ili ustanova sa sedištem na teritoriji ove opštine. Od prijavljenih projekata se takođe očekuje da budu u skladu sa vrednostima definisanim Strategijom društveno odgovornog poslovanja Holcim Srbije, a to su inovativnost, otvorenost, održivost i edukacija.

„Verujemo da su aktivno učešće u razvoju zajednice i zajednički rad svih društvenih aktera ključ razvoja i održivosti društva u kojem živimo i radimo, te nastojimo da gradimo partnerstva i podstičemo druge na saradnju. Kao kompanija koja već sedam godina uspešno posluje u opštini Paraćin, želimo da prenesemo deo te energije svojim sugrađanima i ohrabrimo sve one koji su zainteresovani da sa nama stvaraju još bolje uslove života u našem gradu“, izjavila je direktorka marktinga i komunikacija kompanije Holcim, Maja Dželatovic, povodom raspisivanja ovogodišnjeg konkursa.

U okviru prvog ciklusa konkursa „Partnerstvo za budućnost“, 2008. godine, odabrano je jedanaest najboljih projekata, dok je žiri prošlogodišnjeg konkursa prepoznao potencijal osam novih projekata koji su potom realizovani uz finansijsku podršku kompanije Holcim.

Za sve informacije u vezi sa konkursom, zainteresovani mogu posetiti web stranicu www.holcim.rs, dok se dodatna pitanja mogu poslati na e-mail adresu partnerstvo.buducnost@holcim.com.