Home [njuz] Odlikašima 1.000 dinara Interneta

Odlikašima 1.000 dinara Interneta

36
0

taking_notes.jpgNajvredniji srednjoškolci u Srbiji, koji će školsku godinu završiti sa odličnim uspehom, kao nagradu za svoj trud dobiće besplatno Internet vreme. Reč je o velikoj akciji "Eunet za 5", koju je pokrenuo istoimeni provajder, a u koju će biti uključeno 480 srednjih škola.

Predstojeća akcija sastojaće se iz dva dela, a već sutra, na Rolerijadi, počeće promotivna kampanja, koja će trajati do 28. juna.

Posle toga svi odlikaši koji pokažu svedočanstvo do 21. jula moći će da aktiviraju svoj poklon vredan 1.000 dinara. Procena je da će u ovoj školskoj godini biti oko 80.000 odlikaša. Prema rečima Darka Dunjića, direktora "Euneta", predstojeća letnja akcija doprinos je strateškom nacionalnom planu razvoja informacionog društva.

– Ovo je prvi put posle više decenija da jedna domaća kompanija nagrađuje znanje i uspeh svih odlikaša srednjih škola. Namera nam je da mladi steknu praktičnu veštinu korišćenja internet tehnologije, neophodne svakom modernom društvu. Tokom raspusta, srednjoškolci će imati mogućnost da pristupe kvalitetnim i zabavnim linkovima, pogledaju dobre sajtove informativnog, kulturnog i edukativnog sadržaja – rekao je Dunjić.

Direktor Devete beogradske gimnazije Dejan Josipović zahvalio se kompaniji "Eunet", koja je, prema njegovim rečima, prepoznala interes jednog društva. On je dodao da je svaka vrsta pomoći koja se odnosi na obrazovanje mladih od neprocenjive vrednosti, kako za omladinu tako i za profesore, koji, zbog ograničenog budžeta, nemaju mogućnosti da učenicima prenosu praktično znanje.
M. Asanovi

( preuzeto iz Glasa javnosti, 1. jun 2007.)