Home [njuz] Deda Mraz i Polarna družina prikupili blizu 1300 paketića na Coca-Cola prazničnom...

Deda Mraz i Polarna družina prikupili blizu 1300 paketića na Coca-Cola prazničnom karavanu

52
0

 Blizu 1300 mališana koji leže u bolnicama, štićenika centara za nezbrinutu decu i članova društva sa posebnim potrebama, osetili su pravu novogodišnju radost zahvaljujući Coca-Cola prazničnom karavanu pod nazivom “Čaroliju započinješ ti!”. Građani širom Srbije su prikupili poklone za decu kojima je pažnja neophodna i još jednom pokazali sa i u teškim vremenima ima mesta za dobru volju.

Akciju je pored brojnih građana podržao i Grad Beograd i donirao 50 paketića za decu u Društvu za mentalno nedovoljno razvijene osobe na Novom Beogradu, dečijoj bolnici Milan Zotović, Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine RJ "Drinka Pavlović", Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine RJ Dom ''Moša Pijade'', Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine RJ ''Jovan Jovanović Zmaj'' i dečijoj bolnici “Dr Olga Dedijer”.

 

Karavan je krenuo na put 05. decembra iz Beograda i do 29. decembra posetio još 16 gradova u Srbiji i Podgoricu u Crnoj Gori, a poklone su dobile deca u čak 31 ustanovi širom Srbije i u Podgorici. Takođe, karavan je posetio i Ulicu otvorenog srca, 1. januara 2010. godine, a Polarna družina i Deda Mraz dali su doprinos deci bez roditeljskog staranja i deci sa posebnim potrebama u kampu u selu Miloševac, nadomak Velike Plane.

DEDA MRAZ I POLARNA DRUŽINA SE ZAHVALJUJU SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE NA SARADNJI I PAŽNJI KOJU SU POKLONILI! Da podsetimo, akcija je u najvećoj meri zavisila od građana i njihove dobre volje, te je veliki broj sugrađana koji je doneo poklone pokazao da čaroliju započinjemo svi mi, a da su Nova godina i praznici pravo vreme darivanja i poklanjanja, naročito najmlađima koji im se najviše raduju i sa nestrpljenjem ih očekuju.