Home [njuz] MINISTARSTVO KULTURE RASPISUJE TRI KONKURSA IZ OBLASTI SAVREMENOG STVARALAŠTVA

MINISTARSTVO KULTURE RASPISUJE TRI KONKURSA IZ OBLASTI SAVREMENOG STVARALAŠTVA

42
0

 Ministarstvo kulture raspisuje 18. decembra 2009. godine tri konkursa iz oblasti savremenog stvaralaštva:

  • Konkurs za sufinansiranje programa/projekata koji svojim kvalitetom doprinose razvoju i prezentaciji umetnosti i kulture za 2010. godinu.Posebna pažnja biće posvećena programima/projektima koji su od: republičkog značaja, visokog umetničkog kvaliteta, promovišu nove umetničke forme i izraze, doprinose decentralizaciji kulture i interkulturnom dijalogu. U svim domenima prioritet će imati programi namenjeni deci i dečjem stvaralaštvu, stvaralaštvu mladih, kao i osobama sa posebnim potrebama.

    Konkurs će biti otvoren do 31. januara 2010. godine.

  • Konkurs za sufinansiranje izdavanja prvih izdanja kapitalnih dela koja se objavljuju na srpskom jeziku u oblasti kulture u 2010. godini. Pod pojmom ''kapitalno delo'' podrazumeva se izdavački poduhvat (edicija, enciklopedijsko izdanje, leksikografsko izdanje, monografija, antologija) iz oblasti: književnost, umetnost (istorija i teorija umetnosti, umetničke monografije, studije, istraživanja, pregledi svih umetničkih disciplina), humanističke i društvene nauke u oblasti kulture.

    Konkurs će biti otvoren do 1. aprila 2010. godine.

  • Javni poziv za učešće na Konkursu za Projekat prevođenja reprezentativnih dela srpske književnosti u inostranstvu – Trajni PR Srbije u 2010. godini. Cilj ovog konkursa jeste obezbeđivanje finansijske podrške prevodima na strane jezike u inostranstvu, dela srpske književnosti koja su objavile domaće profesionalne izdavačke kuće.

    Konkurs će biti otvoren do 1. aprila 2010. godine.

Ove godine Konkurs za sufinansiranje programa/projekata koji svojim kvalitetom doprinose razvoju i prezentaciji umetnosti i kulture za 2010. godinu odnosice se istovremeno i na programe nacionalnih manjina i etnickih zajednica u Republici Srbiji, kao i na programe srpskog naroda koji živi izvan Republike Srbije.

Podsecamo da su konkursi Filmskog centra iz razlicitih oblasti kinematografije za narednu godinu vec zatvoreni. Konkurs za otkup knjiga za narednu godinu bice naknadno objavljen.