Home [njuz] „Eurobank EFG Školarine“ dodeljene najboljim studentima univerziteta u Srbiji

„Eurobank EFG Školarine“ dodeljene najboljim studentima univerziteta u Srbiji

40
0

 Eurobank EFG dodelila je danas 100 stipendija u vrednosti od po 1.000 evra najboljim studentima državnih univerziteta u Srbiji. Četvrtu godinu za redom, na svečanoj ceremoniji u zgradi Srpske akademije nauka i umetnosti, studentima su uručene Eurobank EFG Školarine, koje predstavljaju integralni deo programa odgovornog poslovanja banke pod nazivom „Investiramo u evropske vrednosti“. U poslednje četiri godine, Eurobank EFG dodelila je više od 1,2 miliona evra za 1250 najboljih studenata univerziteta u Srbiji.

Predsednik Izvršnog odbora Eurobank EFG u Srbiji, gospodin Filipos Karamanolis, rekao je da je društveni doprinos banke postao tradicionalan u visokom obrazovanju: „Veoma sam ponosan što predstavljam Eurobank EFG danas, kada nagrađujemo najbolje studente u Srbiji po četvrti put. Prepoznajući mlade talenate i investirajući u njih, verujemo da ulažemo u budućnost zemlje, njen ekonomski razvoj i brže pristupanje Evropskoj uniji“, rekao je g. Karamanolis.

Svi apsolventi i studenti završnih godina državnih fakulteta u Srbiji sa prosečnom ocenom 9,5 ili iznad toga, mogli su da konkurišu za Eurobank EFG Školarinu ove godine. Pored proseka ocena, kriterijumi za dodelu stipendija bili su i druga akademska dostignuća, vannastavne aktivnosti, visok nivo znanja stranih jezika, nagrade koje je student dobio u toku školovanja i zainteresovanost za razvoj lokalne zajednice. Studentima je iznos Školarina u vrednosti od 1.000 evra uplaćen direktno na njihove novootvorene račune u Eurobanci.

Program ,,Eurobank EFG Školarine’’ deo je sveobuhvatnog projekta korporativne društvene odgovornosti banke pod nazivom “Investiramo u evropske vrednosti“ koji je usmeren na podršku obrazovanju, zdravstvu, inkluzivnom društvu i zaštiti životne sredine, u koje je do sada investirano preko 3 miliona evra.

 

Eurobank EFG Grupa je evropska bankarska organizacija čija ukupna aktiva iznosi 84,3 milijarde evra (u trećem  kvartalu 2009).  Grupa zapošljava više od 23.000 ljudi i nudi svoje proizvode i usluge kroz mrežu od preko 1.600 filijala i prodajnih mesta, kao i alternativnih kanala distribucije.

Eurobank EFG Grupa prisutna je u Grčkoj, Bugarskoj, Srbiji, Rumuniji, Turskoj, Poljskoj, Ukrajini, Velikoj Britaniji,  Luksemburgu i na Kipru. Članica  je EFG Grupe, međunarodne bankarske grupacije prisutne u više od 40 zemalja.

 

Više informacija o Eurobank EFG može se naći na internet stranici www.eurobankefg.rs