Adobe otvorio konkurs za Adobe Design Achievement Awards 2010 nagrade

0
SHARE

 Adobe Systems Incorporated danas je raspisao konkurs za desetu, jubilarnu godišnju nagradu Adobe® Design Achievement Awards (ADAA). Svoje radove, fotografije, ilustracije, animacije, mogu na konkurs da pošalju studenti grafičkog dizajna, digitalni snimatelji i programeri s priznatih visokoškolskih ustanova širom sveta. Već drugu godinu uzastopno Icogarda (International Council of Graphic Design Associations) podržava i suorganizuje raspisivanje konkursa za ovu prestižnu studentsku nagradu. Ceremonija dodele nagrada održaće se tokom MAX konferencije koju će Adobe da organizuje u Los Angelesu krajem oktobra 2010. godine.

“Svake godine, svedoci smo povećanja kvaliteta i kreativnosti studentskih projekata koji se prijavljuju za Adobe Design Achievement Awards. Kako razvoj tehnologije napreduje ubrzanim tempom, očekujemo da će prijavljeni radovi u 2010. da pomaknu granice dizajna, pogotovo interaktivnog – i da će pritom da dođe do izražaja golem talent stvoren na priznatim visokoškolskim ustanovama širom sveta“ – istakla je ovom prilikom Ann Lewnes, starija potpredsednica korporativnog marketinga u Adobeu.

“Iduće godine obeležava se deseta godišnjica Icograda -inog Education Manifesto-a, kao i deseta godišnjica dodele prestižnih nagrada Adobe Design Achievement Awards. Partnerstvo s Adobeom jača našu predanost usmerenu na unapređenje edukacije dizajna kroz globalnu saradnju naše dve obrazovne mreže.“, rekao je Russell Kennedy, predsednik Icograda-e.

Kako je potražnja za talentovanim dizajnerima i programerima u konstantnom porastu, Adobe Design Achievement Awards dodeljuju se studentima za radove u tri kategorije: Interaktivni mediji, pokretni mediji i tradicionalni mediji.

Kategorija Interaktivni mediji uključuje: Browser-Based Design, Non-Browser Based Design, Application Development, Installation Design i Mobile Design.
Kategorija pokretnih medija uključuje: Animation, Live Action i Motion Graphics.
Kategorija tradicionalnih medija uključuje: Illustration, Packaging, Photography, i Print Communications.
Studenti mogu svoje radove da prijave na web stranici Adobe Design Achievement Awards adaa.adobe.com do 4. juna 2010. godine. Finalisti će biti pozvani na ceremoniju dodele nagrada za vreme održavanja Adobe MAX konferencije u Los Angelesu i tada će da im se uruče novčane nagrade ili pak nagrade u obliku softverskih paketa. Preko adaa.adobe.com posetioci mogu da pristupe interaktivnoj web stranici ADAA Live koja omogućava pregled prijavljenih studentskih radova u realnom vremenu.

Za više informacija o 2010 Adobe Design Achievement Awards, posetite adaa.adobe.com .

Izvor:personalmag.rs