Home [konkursi] Konkurs za studentske stipendije

Konkurs za studentske stipendije

46
0

 Fond Mihailo Pupin, Srpske narodne odbrane u Americi, raspisao je konkurs za dodelu jednokratnih studentskih stipendija za 2010. godinu.
Na sednici Izvršnog odbora SNO doneta je odluka da se i ove godine dodeli 20 stipendija u iznosu od 500 američkih dolara.

Konkurs je otovoren do 20. decembra, a stipendije će biti uručene 27. januara u Beogradu.
Prema uslovima konkursa, kandidati za stipendiju mogu biti studenti pravoslavne veroispovesti koji su završili najmanje drugu godinu redovnih studija, sa prosekom ocena iznad 9. Pored toga kandidati treba da se moralno obavežu da će po završetku studija ostati u zemlji i da prilože overene prepise ispita i ocena kao i preporuke svog sveštenika i jednog profesora.
Predsednik SNO Slavko Panović kaže da je cilj Fonda "Mihailo Pupin" da pomogne studente, "besprekornih akademskih kvalifikacija, čistog moralnog lika i opredeljenja" da uspešno završe studije, ali i da doprinese sprečavanju odliva mozgova iz Srbije.
"Stipendije su naš mali doprinos sprečavanju odliva mozgova iz Srbije i motivisanju nladih ljudi da se bave naukom i postanu neki novi Pupini. Fond nosi ime jednog od najvećih srpskih naučnika, koji je istovremeno bio i veliki rodoljub i prvi predsednik Srpske narodne odbrane u vreme njenog osnivanja 1914. godine, a naša je želja da Srbija ima što više takvih naučnika i rodoljuba", kaže Panović.

Izvor: Večernje novosti