Home [konkursi] Prijavljivanje za programe u Petnici

Prijavljivanje za programe u Petnici

71
0

 Istraživačka stanica Petnica objavila je konkurs za prijavljivanje srednjoškolaca iz Srbije i celog regiona Jugoistoče Evrope za onrazovne programe u 2010. godini. Zainteresovani učenici formulare i uslove za konkurisanje mogu dobiti u savojim školama, ali i preuzeti preko sajta Istraživačke stanice (www.petnica.rs ).

Pored prijavnog formulara, eseja ne jednu od tema navedenih u uputstvu za prijavljivanje, potrebno je napisati i autobiografiju u kojoj će se pored formalnih podataka naći i interesovanja, razmišljanja učenika, kako bi stručni tim lakše procenio sve prijavljene i napravio krajnji izbor. Preporuka profesora iz škole ili organizacije u kojoj je učenik aktivan je takođe dobrodošla.

Istraživačka stanica Petnica je samostalna i nezavisna organizacija koja se bavi razvojem naučne kulture, naučne pismenosti, obrazovanja i kulture. Aktivnosti Petnice su najvećim delom usmerene na mlade – na učenike i studente, kao i na obuku nastavnika u novim tehnikama, metodama i sadržajima u oblasti nauke i tehnologije. Programi Petnice obuhvataju širok spektar oblasti i disciplina u okviru prirodnih, društvenih i tehničkih nauka. Glavnina programa ISP je namenjena osnovnoj ciljnoj grupi – učenicima srednjih škola, tj. mladima u uzrastu od 15 do 19 godina.

Svake godine Istraživačka stanica Petnica organizuje veliki broj različitih programa u obliku kurseva, seminara, naučnih kampova, radionica i sl, najčešće u trajanju od više dana. Na ovim programima kao predavači gostuju iskusni naučni radnici i istraživači iz velikog broja naučnih instituta i fakulteta sa kojima ISP sarađuje.

Prijavljivanje traje do kraja novembra 2009. godine. U decembru će zatim biti organizovan skup stručnih saradnika i radnika Petnice (njih 50) koji će tokom 4 dana analizirati sve pristigle prijave i odlučiti o izboru učesnika programa u 2010. godini.

Više o Petničkim programima i prijavljivanju na sajtu: www.petnica.rs .