Home [njuz] Mladi iz Srbije žele da putuju

Mladi iz Srbije žele da putuju

55
0

 Na današnji dan 1952. godine obnovljen je Ferijalni savez tadašnje Jugoslavije koji danas, pod zastavom Srbije okuplja više od 5.000 članova.
Zahvaljujući ovom udruženju, milioni mladih dobili su priliku da putuju po niskim cenama pod parolom „Putovanjem uči i upoznaj domovinu da bi je više voleo“.

Sekretar Ferijalnog i hostelskog saveza Srbije, Žarko Gvero kaže da su u toku razgovori sa „Železnicom Srbije“ koji bi mladima dodatno mogli olakšati putovanja.
– Nadam se da će do kraja godine članovima Ferijalnog saveza biti omogućeno da putuju vozom pa 30 odsto nižoj ceni. Nažalost, zbog loše ekonomske situacije u zemlji, nismo u mogućnosti da adekvatno proslavimo Dan ferijalaca, ali se iskreno nadam da će se broj članova Saveza uvećavati i da će mladi iz Srbije imati priliku da putuju gde god požele – kaže Žarko Gvero.
Osnivačka konferencija Ferijalnog saveza Jugoslavije održana je 1920. godine, i ovo udruženje funkcionisalo je do početka Drugog svetskog rata. Obnovljeno je 20. oktobra 1952. a do danas je zahvaljujući njemu putovalo, prema nekim podacima, čak pet miliona mladih.

Izvor:Blic