Home [konkursi] Poziv za samozapošljavanje nezaposlenih lica na teritoriji grada Beograda

Poziv za samozapošljavanje nezaposlenih lica na teritoriji grada Beograda

46
0

 Na osnovu Zaključka gradonačelnika grada Beograda, broj: 3-2363/09-G od 4. avgusta 2009. godine GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA
Sekretarijat za privredu objavljuje POZIV za dostavljanje prijava za dodelu subvencija ZA SAMOZAPOŠLjAVANjE NEZAPOSLENIH LICA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA

Dodela subvencija za samozapošljavanje nezaposlenih lica na teritoriji grada Beograda obavlja se radi smanjenja stope nezaposlenosti, podsticanja zapošljavanja nezaposlenih lica, podržavanja stvaranja većeg broja novih MSPP, kao i podsticanja otvaranja novih radnih mesta.

Ukupan iznos sredstava opredeljenih za dodelu subvencija za samozapošljavanje nezaposlenih lica na teritoriji grada Beograda je 4.500.000 dinara.

Pojedinačni iznos subvencije je 150.000 dinara i dodeljuje se jednokratno, a u svrhu obezbeđenja osnovnih uslova za obavljanje registrovane delatnosti.

Uslovi za podnošenje prijave – odobravanje subvencije
Prijavu mogu dostaviti:
1. lica prijavljena na evidenciju nezaposlenih lica u Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijala za grad Beograd
2. lica koja su završila instruktivnu obuku za samozapošljavanje po planu i programu obuka u organizaciji Nacionalne službe ili druge odgovarajuće organizacije, koja je ovlašćena da realizuje obuke po programu NSZ, odnosno Republičke agencije za razvoj MSP i preduzetništva, a radi podizanja niova informisanosti i kompetentnosti za otpočinjanje sopstvenog posla (dokaz – potvrda o završenoj obuci).

Pravo na subvenciju za samozapošljavanje ne može se ostvariti u sledećim slučajevima:
– za registraciju individualnog poljoprivrednog gazdinstva, zadruge, za obavljanje delatnosti u oblasti trgovine, igara na sreću, taksi usluga i menjačnica;
– za ranije osnovana privredna društva koja su promenila osnivača ili koja su izvršila usklađivanje sa postojećom zakonskom regulativom;
– ukoliko je lice strani državljanin.

Dokumentacija za dostavljanje zahteva:
1.  prijava sa biznis planom, na tipskom obrascu,
2. izvod iz evidencije nezaposlenih lica, izdat od s Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala za grad Beograd,
3. dokaz o završenoj instruktivnoj obuci za samozapošljavanje.
Komisija zadržava pravo da traži i drugu dokumentaciju i dokaze, relevantne za odlučivanje o podnetoj prijavi podnosioca.

Prijavu dostaviti lično ili poštom, na tipskom obrascu, u skladu sa pozivom za dostavljanje prijava i uputstvom. Obrazac prijave i uputstvo mogu se preuzeti u Sekretarijatu za privredu, Beograd, Masarikova 5/18, ili ih možete preuzeti sa ove strane u odeljku Korisni linkovi (desno).

Konkurs za dodelu subvencije za samozapošljavanje otvoren je do utroška raspoloživih sredstava za ovu namenu, a najkasnije do 15. novembra 2009. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 011/3061-555.

Uputstvo (PDF fajl)

Prijava (Word fajl)