Home [konkursi] Konkurs za Deseti Sajam kratke elektronske forme

Konkurs za Deseti Sajam kratke elektronske forme

42
0

 Tema KEF-a 10 je "30 sec u ex-Yu" Imate nekoliko meseci da se prisetite, zabeležite ili predvidite 30 sec u ex-yu! Svi radovi koji budu odgovorili osnovnim zahtevima konkursa (veza sa zadatom temom, trajanje do 30 sekundi, elektronska forma, inovativnost, medijska zavodljivost) i poslati do 10. novembra, biće prikazani na istovremenim izložbama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, kao i u svim onim mestima u ex-YU koja do tada organizuju promociju projekta i konkursa. Izložbe će se održati od 29. novembra do 6. decembra 2009. godine.

Preporučeni formati za radove su: wav, ogg, mpeg, avi, html, swf, gif . Detaljnija uputstva u vezi sa formatima i slanjem radova možete dobiti i mejlom, preko adrese kef@rex.b92.net ili na forumu.

Ove godine, otvara se specijalna MTS sekcija KEFa: Mobilni u ex-yu, za video zapise ili serije fotografija koje su načinjene mobilnim telefonom. Ovi radovi biće predstavljeni na posebnoj stranici na KEF sajtu. Pobednika ili pobednicu ove kategorije nagrađuje Telekom Srbija, tj. MTS specijalnom nagradom. Za razliku od radova koji se šalju za izložbu, radovi u MTS sekciji biće dostupni publici i tokom trajanja konkursa. Za nagradu će moći da glasaju posetioci KEF sajta kao i MTS Mondo portala (www.mtsmondo.com).

Na osnovu iskustva prethodnih devet sajmova, kada su audio radovi ostajali nedovoljno zastupljeni ili nedovoljno čujni, povodom KEF-a 10 odvajamo za ovu produkciju poseban prostor: samo audio radovi moći će da traju do 1 minut. Time želimo da ohrabrimo stvaraoce u domenu zvuka kao i da otvorimo mogućnost za slanje kratkih priča. Za pobednike ili pobednice ove kategorije predviđena je i posebna nagrada Muzeja istorije Jugoslavije.

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane.

RADOVE veličine do 15MB SLATI ISKLJUČIVO PUTEM UNOSA (up-load-a) NA STRANICU "Slanje rada" ili, UKOLIKO SU NAČINJENI MOBILNIM TELEFONOM, putem unosa na stranicu MTS specijal.

Na otvaranjima izložbi, najuspešnijim učesnicima i učesnicama biće dodeljene tri ravnopravne nagrade Rexovog (ex-Yu) žirija:

3 X TEHNIČKA OPREMA po izboru u vrednosti od 50.000 din

Po zatvaranju izložbi biće dodeljene i nagrade publike – sav novac prikupljen donacijama za glasačke listiće.

Sajam kratke elektronske forme je izložba radova elektronske umetnosti koji traju ili mogu biti konzumirani u vremenu do trideset sekundi. Od autora i autorki se traži da stvaraju unutar vremenskog okvira kojim vlada industrija oglašavanja i masovnih komunikacija. Kratak video ili audio zapis, spoof reklamu, scroll tekstualnu poruku ili slogan, džingl, veb baner ili sajt, screen saver, seriju fotografija napravljenu u periodu do 30 sekundi, flash ili 3D animaciju, kao i bilo koji drugi medijski proizvod, možete predstaviti kao vašu viziju ili kritički osvrt na svet kojim smo okruženi, kao alternativnu zabavu ili vašu potrebu da se snađete u medijskoj džungli. KEF je otvoren ne samo za umetnike i umetnice nego i za sve proizvođače i proizvođačice, konzumente i konzumentkinje, stvarašače i stvarašačice medijske kulture.

Pročitajte tekstove Voje Žanetića, Miška Šuvakovića, Nadežde Milenković Dejana Sretenovića, Maje M. Marinković, Jovana Ćekića, Stevana Vukovića, Vlade Tupanjca, KRATKU ISTORIJU KEF-a i tekst o kEF/u 9 Nebojše Milikića (na linku br 9 u arhivi u gornjem levom uglu stranice).

KEF tim: Nebojša Milikić – inicijator i koordinator; Dušica Parezanović – glavna koordinatorka programa Rexa; Ana Đokić – organizatorka; Nebojša Kitanović – taktičko-tehnička podrška; Marko Đorđević – web; Marko Aksentijević – montaža i tehnička podrška; Miroslav Stevanović – tehnička podrška i Andrej Malobabić – šank. Pišite im na: kef@rex.b92.net ili na rex@b92.net

Sajam kratke elektronske forme