Home [treninzi] Mlada MIRamiDA trening

Mlada MIRamiDA trening

53
0

 8. Mlada MIRamiDAtrening izgradnje mira za mlade aktiviste/ice iz Hrvatske održan je u Zadru od 17.og do 27.og srpnja ove godine u prostorima Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza. Trening je organiziran i izveden u partnerstvu Centra za mirovne studije, Mreže mladih Hrvatske i Documente – Centra za suočavanje s prošlošću. Trening Mlada MIRamiDA okupio je 19 mladih osoba iz Hrvatske, različitih interesnih sfera, koje su aktivne u svojoj zajednici. Sudionici/e su proveli/e tjedan dana učeći jednI/e od drugih, družeći se, razmjenjujući iskustva, dijeleći probleme i pokušavajući ih zajednički definirati i riješiti.

Teme obrađene na treningu bile su: Nenasilna komunikacija / Timski rad i zajedničko donošenje odluka / Identiteti / Različitosti, predrasude i diskriminacija / Razumijevanje i nenasilno rješavanje sukoba / Nasilje i nenasilno djelovanje / Rod i spol / / Ljudska prava / Moć / Izgradnja mira i aktivizam mladih. Na treningu je urađena analiza načela, metoda i sadržaja mirovnog obrazovanja kroz posebne radionice pod radnim nazivom Mirovno obrazovanje.

Trening Mlada MIRamiDA dio je trogodišnjeg edukativnog programa podržanog od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa
koji propituje djelovanje pojedinaca i društvene odnose u kontekstu izgradnje mira i razvoja kulture tolerancije i poštivanja ljudskih prava te obuhvaća i učenje i razmjenu vještina važnih za društveni angažman, kao i promišljanje o mogućnostima društvene promjene.
Ove godine, trening se održao i u okviru projekta 'Mladi i izgradnja mira', podržanog od strane Europske komisije, u okviru Phare Youth programa.