Home [njuz] Oko 1.500 slobodnih mesta na fakultetima

Oko 1.500 slobodnih mesta na fakultetima

53
0

 Na beogradskim fakultetima nakon prvog upisnog roka ostaće oko 500 slobodnih mesta za nove budžetske studente i još oko 1.000 mesta za brucoše koji će sami plaćati školovanje, saopšteno je danas na sednici Senata Univerziteta u Beogradu. Najviše slobodnih mesta ostaće na prirodno-matematičkim i tehničkim fakultetima. Prema najavi rektora Univerziteta u Beogradu Branka Kobačevića precizan broj nepodeljenih indeksa biće poznat sutra, kada svi fakulteti dostave rezultate danas završenog prvog upisnog roka.

Kandidati će se za upis na preostala mesta na beogradskim fakultetima prijavljivati 1. i 2. septembra, dok će prijemni ispiti trajati od 3. do 5. septembra. Utvrđeno je kalendarom drugog upisnog roka koji je danas usvojio Senat univerziteta.

Rezultati prijemnih ispita i preliminarne rang liste biće objavljeni 7. septembra, dok će se primedbe na objavljene rezultate podnositi 8. septembra.

Konačne rang liste na fakultetima biće objavljene 10. septembra, dok će konačna lista na nivou celog Beogradskog univerziteta biti objavljena dan kasnije. Upis brucoša trajaće od 14. do 18.
septembra.

Fakultet političkih nauka, Fakultet organizacionih nauka i Tehnički fakultet sa sedištem u Boru zatražili su upis dodatnog broja studenata, mimo predviđenih upisnih kvota. Univerzitet u Beogradu će povodom tog zahteva zatražiti mišljenje Ministarstva prosvete.

(Beta)