Home [konkursi] Art&Music Festival – konkurs za demo bendove do 10. juna

Art&Music Festival – konkurs za demo bendove do 10. juna

39
0

gitaraOrganizatori takmičarskog samita demo bendova koji se svake godine u avgustu održava u Puli, raspisali su konkurs za ovogodišnji Art & Music Festival.Konkurs je otvoren do 10. juna za solo izvođače i sastave iz celog sveta bez obzira na muzički stil,

a koji nemaju objavljeni nosač zvuka za službeno registrovanu diskografsku kuću.
Svaki izvođač ili sastav na konkurs mora da pošalje najmanje tri snimljene pesme i to isključivo na CD-u, te propratni press materijal.
Po zatvaranju konkursa službeni petočlani žiri će na osnovu preslušanih snimaka odabrati osam polufinalista koji će nastupati ovog leta u Puli.
Žiri festivala, nakon nastupa uživo svih osam izvođača, odabraće dva benda finaliste, dok će jednog finalistu izabrati publika.
Pobednik 11. Art & Music festivala kao nagradu dobija mogućnost potpisivanja ugovora za prvi album u izdanju Dallas/Ciklama Recordsa, kao i mogućnost snimanja albuma u studiju Partyzan u Puli.
Opširnije o svemu – na sajtu festivala.
Podsetimo, prošle godine u Puli su u polufinalnim večerima nastupila, uz jedan slovenački i pet hrvatskih, i dva srpska benda: borski Goribor (foto 1) i beogradski Petrol (foto 2).
Goribor, grupa koja je naišla na nepodeljeno oduševljenje tamošnje publike I novinskih izveštača, potom su se plasirali u finale, a pobeda im je izmakla za samo jedan bod.
Ipak, dobili su nagradu “za originalan pristup rock glazbi”.
Nakon toga, zagrebačka izdavačka kuća Dancing Bear je – sledeći 30 godina dugu praksu da najbolji srpski bendovi obično prvo budu prepoznati u Hrvatskoj – Goriboru ponudila ugovor za izdavanje zvaničnog albuma.
Nakon višemesečnih dogovora, hvaljeni Goriborci su pre mesec dana završili snimanje albuma u Puli, a čije je izdavanje planirano na jesen.