Home [zabavnik] Stigao Nick Slaughter

Stigao Nick Slaughter

55
0

 Rob Stewart, domaćoj javnosti poznatiji kao Nick Slaughter, predstavio se danas srpskoj javnosti na konferenciji za novinare povodom predstojećeg festivala To Be Punk u Novom Sadu. "Do pre šest meseci nisam imao pojma da sam ovde toliko popularan", rekao je Stewart, zvezda serije Tropska vrelina, a danas uredno podšišani stanovnik jednog kanadskog predgrađa.

"Nisam ništa znao o grafitima Nika Slotera za predsednika i sličnim stvarima, sve mi je to delovalo apsurdno. Zašto bi neki smešni tip s konjskim repićem koji po ceo dan leži na plaži i ispija koktele bio uzor celom jednom narodu?"

On kaže da se danas više ne bavi glumom, jer se 2001. godine ("otkako je George W. Bush objavio rat terorizmu") iz Kalifornije preselio u Kanadu, gde živi mirno s porodicom.

Stewart je objasnio da je za popularnost Tropske vreline u Srbiji saznao slučajno, kada je na Facebooku video fan grupu Nicka Slaughtera, nakon čega je sam kontaktirao autore, a onda je saznao i za pesmu Sloteru Niče novosadskih punkera Atheist Rap.

Rob Stewart će biti specijalni gost Ateista tokom izvođenja te pesme drugog dana To Be Punk Festivala, u subotu (6. jun), u novosadskom Muzeju zaboravljenih umetnosti (Kineska četvrt 3).

Na pitanje Popboksa da li je ranije svirao muziku i koji su mu bendovi omiljeni, Stewart kaže da je daleko od bilo kakvog profi muzičara.

"Ma, svirao sam folk kao student na koledžu za neku siću koju mi ubace u teglu… A pošto su Atheist Rap punk bend, pretpostavljam da neću imati problema da se uklopim, jer nema tu mnogo filozofije: tri akorda i energija!"

O fenomenu popularnosti Nicka Slaughtera u Srbiji trenutno se snima i dokumentarni film, koji će delom biti sniman i na Adi Ciganliji, gde će na kratko ponovo biti oživljena atmosfera Tropske vreline.

Rob Stewart je izrazio nadu da će dokumantarac pomoći da se razbije negativna slika koja je o Srbiji stvorena na Zapadu tokom devedesetih godina.

Izvor:Popbks