Home [njuz] Testovi za prijemni preko Interneta

Testovi za prijemni preko Interneta

94
0

 Najvažniju ulogu za manifestovanje emocija ima koji deo mozga? Kako nazivamo nauku o stanovništvu? Elektron volt (eV) je jedinica za? Šta je visinska razlika između dveju tačaka na kopnu? Koju je bitku Napoleon poslednju vodio? Ovo su samo neka od pitanja koja budućim brucošima mogu pasti na prijemnom ispitu za fakultete a koje je sajt prijemni.infostud.com prikupio i maturantima ponudio u rubrici „Online testovi za prijemni ispit“. Naime, maturantima je ponuđeno da izaberu neku od 12 oblasti koje se najčešće polažu na fakultetima i visokim školama širom Srbije (ekonomija, fizika, geografija, hemija, informatika, istorija, opšta informisanost, psihologija, sociologija, srpski jezik…), popune test i na osnovu rezultat steknu sliku o trenutnom znanju i nivou pripremljenosti za prijemni ispit koji ih očekuje krajem juna. Sistem automatski, nakon upisanih odgovora nudi rezultate na uvid, ali i savet maturantima gde i na koji način da unaprede svoj znanje. Na raspolaganju im je preko 1.000 različitih pitanja iz različitih oblasti, od kojih su najpopularnije opšta informisanost, srpski jezik i ekonomija.

Želja Infostuda je da na ovaj način utiče na razvijanje svesti o značaju visokog obrazovanja i da podrži mlade ljude koji žele da nastave svoje obrazovanje.

Da podsetimo, po poslednjem popisu iz 2002. godine Srbija ima samo 6.5% stanovnika sa visokim obrazovanjem što nas svrstava na dno lestvice po broju visokoobrazovnih stanovnika u Evropi.