Home [akcija] USAID podržava lokalnu Kancelariju za mlade

USAID podržava lokalnu Kancelariju za mlade

36
0

 Obrenovac
U ponedeljak, 30. marta, USAID-ov program ekonomske sigurnosti potpisao je  Sporazum o saradnji sa opštinom Obrenovac u cilju jačanja kapaciteta  lokalne Kancelarija za mlade koji će se baviti pitanjima zapošljavanja mladih u oblasti preduzetništva.
Sporazum su potpisali g. Majkl Pilsberi, Direktor  USAID-ovog programa ekonomske sigurnosti i predsedniik opštine Obrenovac g. Željko Jovetić, kao domaćn skupa. Potpisivanje ovog dokumenta između  USAID-a i opštine Obrenovac podrazumeva definisanje saradnje i podrške Kancelariji za mlade.  USAID je posvećen razvoju mladih i u tom cilju realizuje aktivnosti koje će biti komplementarne sa Nacionalnom strategijom za mlade i Akcionim planom koje je izradilo Ministarstvo, a usvojila Vlada Srbije prošle godine.  Ova podrška je formalizovana i Sporazumom koji su potpisali ambasador SAD u Srbiji Kameron Manter i ministarka za omladinu i sport Snežana Samardžić-Marković u februaru ove godine. Cilj zajedničkih napora je unapređenje preduzetničkih i tržišnih veština i znanja mladih, kako bi bili uspešniji na tržištu rada ili kao vlasnici svojih kompanija.

potpisivanje Sporazuma

Mnogi srednjoškolci i studenti u Srbiji nemaju mogućnost da kroz redovnu nastavu steknu praktične veštine koje se danas traže na tržištu rada. USAID-ov program ekonomske sigurnosti omogućava usavršavanje mladih pomažući im da steknu posebna znanja i veštine koje traže poslodavci, kroz program Dostignuća mladih i drugih obrazovnih programa kojima se jača omladinsko preduzetništvo. Ove aktivnosti su u skladu sa prioritetima Nacionalne strategije za mlade, a to su: zapošljavanje mladih, samozapošljavanje i omladinsko preduzetništvo.

u Kancelariji za mlade