Home [zabavnik] Nik Sloter dolazi u Srbiju

Nik Sloter dolazi u Srbiju

70
0

 Neustrašivi Nik Sloter, čiji su zaštitni znak razdrljena havajska košulja (nikad majica) i konjski rep, dolazi u Srbiju!
Da sve bude zanimljivije, gostovanje kanadskog glumca Roba Stjuarta, koji je igrao detektiva Slotera u seriji „Tropska vrelina“ koja je tokom devedesetih bila neverovatno popularna u Srbiji, organizuju članovi novosadskog benda Atheist Rap koje je Stjuart kontaktirao nakon što je saznao da popularna grupa ima pesmu posvećenu njemu!

Glumac kome je posvećen legendarni grafit „Sloteru Niče, Žarkovo ti kliče“, na internetu je, surfujući sa sinom, pronašao podatak da Atheist Rap imaju pesmu „Slaughteru Nietsche“, potom je preslušao numeru koja mu se mnogo svidela, a zatim je kontaktirao Zlatka Barduna, menadžera popularnog novosadskog benda.

– U tri ujutru zazvonio mi je telefon. Čovek se predstavio, ali ja vidim nepoznat broj i pomislim da me neko zeza. Međutim, nekoliko dana kasnije nam je mejl poslao njegov producent pa i sam Stjuart… i ispostavilo se da su ljudi ozbiljni.

Naš gitarista je razgovarao sa Robom i ispričao mu za čuveni grafit, da je njegov lik korišćen tokom studentskih protesta 1996, da je u Beogradu čak bila registrovana grupa građana pod njegovim imenom – kroz smeh priča za „Blic“ Zlatko Bardun, i nastavlja:
– Stjuart je ubrzo shvatio da nikada nije bio tako popularan kao devedesetih u Srbiji i okolnim zemljama. Čitava priča je zainteresovala i njegove producente koji su odlučili da tokom leta sa TV ekipom dođu u Srbiju i snime dokumentarni film o fenomenu popularnosti Nika Slotera.

Rob Stjuart će u Srbiji boraviti desetak dana, sigurno je da će 6. juna biti specijalni gost na našem koncertu u Novom Sadu a možda se pojavi na još nekim našim svirkama. Čovek nas je čak pitao da li se mi slažemo da nam se on pridruži na bini tokom izvođenja pesme „Slaughteru Nietsche“?! Mi smo, naravno, odmah pristali.

Stjuart, koji je rođen 1961. u Torontu, maštao je o tome da postane igrač hokeja, ali nakon što se teško povredio kada je imao 17 godina, igrom slučaja se obreo u glumačkim vodama. Nakon uloge Nika Slotera (serija je snimana od 1991. do 1993.), Rob je igrao u tridesetak serija i filmova, ali „Tropska vrelina“ ostaje njegov najveći uspeh.

Slavljenička turneja Ateist rep

Turneja kojom Atheist Rap proslavljaju 20. godišnjicu postojanja počinje 2. aprila u Karlovcu, a novosadski rokeri će održati tridesetak koncerata u zemljama bivše Jugoslavije. Centralni rođendanski koncert je zakazan za 6. jun u Novom Sadu, a osim Roba Stjuarta, specijalni gosti će biti i bendovi KUD Idijoti, Superhiks, Gužva u 16-ercu i Lude krave.

Na ovoj turneji Atheist Rap će publici predstaviti i nekoliko novih pesama koje će se naći na albumu „Priča matorih perverznjaka“ koji će biti objavljen u novembru.

Izvor: Blic