Home [treninzi] U toku je prijavljivanje za učešće na Forumu mladih ITU

U toku je prijavljivanje za učešće na Forumu mladih ITU

34
0

 U organizaciji Međunarodne telekomunikacione unije, a u okviru ITU Telecom World 2009, od 05. do 09. oktobra 2009. godine u Ženevi održaće se deveti Forum mladih.
Forum mladih okupiće studente i mlade istraživače koji se bave informaciono-komunikacionim tehnologijama. Osnovna ideja ovog Foruma je povezivanje mladih i razmena iskustava i ideja o značaju informaciono-komunikacionih tehnologija za sveopšti društveni i ekonomski razvoj. Informaciono-komunikacione tehnologije su danas veoma pristupačne mladima koji predstavljaju i najbrojniju populaciju korisnika. Upravo iz ovog razloga Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU) posvećuje veliku pažnju stavovima mladih po pitanju razvoja informaciono-komunikacionih tehnologija.
Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU) organizacijom ovog Foruma želi da naglasi značaj informaciono-komunikacionih tehnologija za smanjenje siromaštva i pospešivanje održivog razvoja, kao i neophodnost slobodnog pristupa svim sadržajima koje omogućavaju informaciono-komunikacione tehnologije mladima širom sveta.
Za učešće na Forumu mladih mogu se prijaviti studenti starosti između 18 i 23 godine, a selekcija će se obaviti prema njihovom razumevanju uloge informaciono-komunikacionih tehnologija za razvoj zemlje iz koje potiču.
Više informacija o samom događaju i prijavljivanju možete naći na adresi:
www.itu.int/WORLD2009/forum/youth.html
Kontakt osoba u MTID-u je Vladimir Stanković:

e-mail. vladimir.stankovic@mtid.gov.rs

mob. 065/9044-081

Izvor:Personal magazin