Home [njuz] Odmor na Zlatiboru za 5.200 dinara

Odmor na Zlatiboru za 5.200 dinara

95
0

ImageKonkurs za dotirano zimovanje studenata Beogradskog univerziteta na Zlatiboru po ceni od 5.200 dinara, za deset punih pansiona, otvoren je do petka u Zdravstvenom potpornom udruženju studenata Beograda (ZPU).

Reč je o odmoru studenata na poznatoj srpskoj planini u odmaralištu „Ratko Mitrović“, i to u u deset smena, koje su počele 10. januara a trajaće do 20. aprila ove godine.

Realna cena smeštaja i odmora kreće se od 15.000 do 20.000 dinara, a u dotaciji ovog odmora učestvuje Ministarstvo prosvete – objašnjava za „Blic“ Dragan Krtolica iz ZPU.

Po njegovim rečima, pravo na učešće za dotirani odmor imaju svi studenti i postdiplomci fakulteta i viših škola čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije. Studenti treba da su državljani Srbije ili Crne Gore, kao i da im roditelji žive na teritoriji Srbije ili Crne Gore. Takođe za studente prve, druge i treće godine važno je da tokom studiranja nisu izgubili više od jedne godine, odnosno da studenti četvrte ili pete godine, kao i apsolventi tokom studiranja nisu izgubili više od dve godine. Takođe za postdiplomce, kako bi uopšte učestvovali na konkursu, bitno je da nisu u radnom odnosu. Za učestvovanje na konkursu potrebno je predati uverenje o položenim ispitima iz prethodne godine studiranja, zatim uverenje o upisanom semestru odgovarajuće godine studija, kao i prijavu za prijem u studentsko odmaralište, a koja se dobija u prostorijama ZPU.

Rang-lista sa studentima koji su prošli konkurs izaći će pet dana po završetku konkursa, odnosno 25. januara.

Ukoliko Upravni odbor ZPU danas odobri cene, ta studentska organizacija će već u četvrtak objaviti i cenovnik za zimovanje na Kopaoniku, Jahorini i u Bugarskoj. Za ova zimovanja nema konkursa, već će na zimovanje ići oni studenti koji na vreme uplate aranžmane do popune mesta.

BESPLATNO ZA BOLESNE STUDENTE

Svi studenti kojima je iz zdravstvenih razloga potreban odmor na Zlatiboru imaju pravo na besplatno zimovanje u studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“. Pored dokumentacije koju podnose kao i ostali studenti, potrebno je da podnesu i lekarsku dokumentaciju, koju zatim proverava lekarska komisija ZPU. Za ove studente konkurs je takođe otvoren do petka ove nedelje.