Home [konkursi] Konkurs Svetske banke za donacije nevladinim organizacijama

Konkurs Svetske banke za donacije nevladinim organizacijama

54
0

 Svetska banka raspisala je konkurs za male donacije nevladinom sektoru u Srbiji u 2009. godini za koju je centrala u Vašintonu odobrila ukupno 45.000 dolara, saopšteno je danas iz beogradske kancelarije te svetske finansijske institucije.

Na konkursu, koji će će biti otvoren do 31. marta ove godine, pravo ucecšće imaju sve nevladine organizacije registrovane u Srbiji, a iznos pojedinačne donacije kretaće se, po pravilu, do 4.500 dolara.
Taj program, Fond za civilno društvo (ranije poznat pod nazovom Program malih donacija) finansiraće projekte koji se bave promocijom mogućnosti za ujednačeni regionalni razvoj i koji utiču na smanjenje siromaštva kroz osnaživanje ugroženih grupa, a posebno Roma i mladih, kao i projekte koji pomovišu zdrav život.
Prema pravilima Programa fonda za civilno društvo, aktivnosti koje se finansiraju treba da doprinesu uključivanju marginalnih grupa u društvene tokove, širenje informacija, razvijanje dijaloga i postizanje koncezusa oko pitanja bitnih za društvo.
Programom nije dozvoljeno finansiranje bilo kakve opreme ili stručnog osposobljavanja.
Svi zainteresovani mogu naći formular za prijavu na konkurs i dodatna objašnjenja na Internet stranici www.worldbank.rs, navedeno je u saopštenju.

Izvor:Tanjug