Home [konkursi] Konkurs za dizajn “zelenog” nameštaja

Konkurs za dizajn “zelenog” nameštaja

69
0

 Takmičenje u dizajnu eko-nameštaja Sitting Green počelo je 20. januara, a prijavljivanje radova trajaće od 20. marta 2009. Tri pobednika će biti proglašena na otvaranju Beogradske nedelje dizajna 25. maja.
Konkurs, koji se održava u okviru Beogradske nedelje dizajna, inicirao je USAID Projekat za razvoj konkurentnosti koji će uložiti 5.000 dolara u industrijsku proizvodnju svakog od tri pobednička dizajna.  Prototipovi će biti izrađeni u izabranim proizvodnim pogonima u Srbiji, a USAID Projekat za razvoj konkurentnosti će ih iskoristiti kako bi promovisao njihov izvoz međunarodnim kupcima. Proizvodnja prototipova će početi najkasnije u julu 2009.

Konkurs Sitting Greem se fokusira na dizajn svih vrsta stolica, klupica i drugog komadnog nameštaja za sedenje, napravljenih od drveta. Radove će ocenjivati međunarodno priznati stručnjaci na polju dizajna, kao što su Toni Čejmbers, urednik svetski poznatog časopisa za dizajn, modu i stil Wallpaper; Šin Azumi, višestruko nagrađivani dizajner čiji su radovi uvršćeni u stalne postavke muzeja; i Branko Lukić, svetski priznat industrijski dizajner iz Srbije koji trenutno radi u Americi.

Nagrade su podeljene u tri kategorije – ukupna nagrada za najbolji dizajn, studentska nagrada za najbolji dizajn i ukupna nagrada za najbolju upotrebu održivih materijala. Tri pobednika dobiće po 5.000 dolara za industrijsku proizvodnju prototipova kako bi se promovisao izvoz ovakvog dizajna iz Srbije.

Takmičenje je otvoreno za studente, profesionalne dizajnere i sve građane Srbije. Zainteresovani kandidati mogu predati svoje registracije i predloge dizajna na www.belgradedesignweek.com .