Home [konkursi] KONKURSI – UNICEF poziva zainteresovane da dostave radove za takmičenje: Najbolji jednominutni...

KONKURSI – UNICEF poziva zainteresovane da dostave radove za takmičenje: Najbolji jednominutni video

60
0

 UNICEF poziva mlade da uzmu učešće u takmičenju za najbolji jednominutni video pod nazivom “Media Magic Make a Difference”.
Mladi ljudi, pozvani su da kroz svoj rad, kažu šta misle o svetu u kome žive, te kako ga oni čine drukčijim.

Tema ovogodišnjeg takmičenja, “Svet prilagođen deci”, odabrana je povodom 5. godišnjice, Specijalne sesije UN-a za decu i usvajanja programa “Izgradimo svet prilagođen deci”.

Mladi umetnici trebalo bi se rukovoditi prioritetnim ciljevima programa: Promocijom zdravog načina življenja, kvalitetnim obrazovanjem, zaštitom dece od nasilja i zloupotrebe i borbom protiv HIV/AIDS-a, te jednominutnim video snimkom opisati kako je nešto od navedenog uticalo na njihov život, da li je i kako neki od ciljeva ostvaren unutar njihove zajednice, koji problemi još postoje, šta bi se od toga i kako moglo rešiti…

Video spot mora trajati tačno jednu minutu. Učesnici moraju biti mlađi od 25 godina. Spotovi moraju biti dostavljeni najkasnije do 30. marta 2007.g.

Sve radove će oceniti stručni žiri, a spotovi koji uđu u finale biće prikazani na UNICEF-ovim web stranicama. Nekon toga stručni žiri i glasovi publike, odlučiće pobednika.

Pobednički spot biće takođe prikazivan na web stranicama UNICEF-a, uvršten u materijale za ICDB 2007. i dostupan emiterima širom svijeta. Reditelj spota će počasni gost na Konferenciji PROMAX/BDA u New York-u.

Informacije o tome kako dostaviti video i detalji o formatu videa, mogu se naći na www.unicef.org/voi