Home [njuz] Vikend Kult filma

Vikend Kult filma

138
0

film2.jpegVikend Kult filma održaće se od petka 4. maja. do nedelje 6. maja u bioskopu SKC City Academic na Novom Beogradu, u saradnji distributerske kuće MCF MegaCom Film i SKC-a. Filmovi koji su bizarni i šokantni, bolno istiniti, koji postavljaju važna pitanja i o kojima ćete dugo razmišljati.

Od epske priče Fernanda Meirelesa Božiji grad koja sa strasnom i eksplozivnom energijom otkriva mračnu stranu brazilskog uličnog života, do razarajućeg Dajem ti svoje oči rediteljke isiar Bolan o psihičkoj i fizičkoj torturi kakvu žena preživljava u braku, preko sulude, očaravajuće režije Benta Hamera u komediji Kuhinjske priče. Ovih 6 filmova zadobili su status kulta kod publike kao i kod kritike.

Projekcije se održavaju  od 19 i 21 čas, cena karte za sve projekcije je 150 dinara.

Petak 4. maj

19h

ZAMRZNUTI KADAR

(Freeze Frame, 98 min)

Zemlja: UK / Irska

Reditelj: John Simpson

Uloge: Lee Evans, Ian McNeice, Rachael Stirling, Colin Salmon, Sean McGinley

Originalnog koncepta i vizuelno jedinstven, film vas naprosto baca u svoj uznemirujući, paranoični svet.. Šon postavlja po telu kamere kako bi registrovao svaki trenutak svog života… Ipak, kada bude optužen za monstruozno ubistvo kaseta sa snimcima koji bi mu pružili alibi misteriozno je nestala… Film koji pomera granice trilera…

21h                   

KUHINJSKE PRIČE

(Kitchen Stories, 96 min.)

Zemlja: Fra / Nor / Sve

Režija: Bent Hamer

Uloge: Joachim Calmeyer, Tomas Norstrom

Nagrade: Kan 2003 – nedelja mladih autor, Tromsa 2003 – nagrada FIPRESCI-ja za najbolji film

              FEST 2004 – najbolji film po oceni publike
 

Britka, satirična i neponovljiva komedija Benta Hamera je priča o moći ljudskog duha, prijateljstvu i zasenjujućem optimizmu uprkos svim tužnim završecima koje život donosi.

Subota 5. maj

19h

7 DEVICA

7 Virgenes, 86 min

Zemlja: Španija

Režija: Alberto Rodríguez

Uloge: Juan Crossbow, Jesus Float, Vicente Romero, Dawn Rodriguez

Leto je, na jugu Španije. Tano, koji služi kaznu u popravnom domu dobio je slobodan vikend zbog svadbe svog brata. Sa prijateljem Ričijem uživa tih 48 sati u svim zabranjenim stvarima..napija se, uzima droge, krade, spava sa različitim ženama,   visi sa društvom u kraju i oseća se slobodno. Ali za ta dva dana shvata i da su njegov komsiluk, porodica, društvo i njegovi voljeni potpuno promenili, i da se i on na neki način menja.

 

 

 

21h

BOŽIJI GRAD

(Cidade de Deus, 130 min.)

Zemlja:Brasil

Režija: Fernando Meirelles

Uloge: MATHEUS NATCHERGALE; ALEXANDRE RODRIGUES; LEANDRO DA HORA; JONATHAN HAEGENSEN; PHELIPE BISPO

Festivali i nagrade:CANNES,MARAKKECH FF,HAMBURG FF 2002; SAN SEBASTIAN 2002 – Zabaltegui; JAKARTA 2002,LJUBLJANA 2002; NEW YORK FILM CRITICS CIRCLE AWARDS 2003 – Best Foreign film; BAFTA'S 2003;  – Best Editing, BRITISH INDEPENDENT FILM AWARDS 2003 – Best Foreign Independent Film;

Epska priča Fernanda Meirelesa o trgovini drogom, ratu bandi, izgaranju u ambiciji i nasilnim odmazdama u najozloglašenijoj faveli Rio de Ženeira. Zasnovan na stvarnim događajima, Božiji grad sa strasnom i eksplozivnom energijom otkriva mračnu stranu brazilskog uličnog života. Film koji jednostavno nikada nećete zaboraviti!

 

 

 

Nedelja 6. maj

19h

Dajem ti svoje oči

(Take my Eyes, 106 min.)

Zemlja porekla: Š panija

Režija: Iciar Bollain

Uloge: Laia Marull, Luis Tosar, Candela Pena, Rosa Maria Sarsa

Nagrade: 7 (sedam) Goya nagrada uklju čujući i nagradu za najbolji španski film; San Sebastijan – najbolji glumac, najbolja glumica, najbolji film po oceni kritike

Kada kažem "dom" čitaj "pakao"; kada kaž em "ljubav" to je bol; i gde su norme tolerancije tu počinje pravi terror!

Film jedne od najpoznatijih š panskih rediteljki Iciar Boljain, nagradjen sa sedam španskih Goya, ne će ostaviti ravnodušnim nikog u jednoj pri či koju svako od nas prič a, neki je doživljavaju a neki i prež ivljavaju.

 

21h

EDUKATORI

(The Edukators, 124 min)

Zemlja porekla: Nemačka

Dužina: 124 min

Režija: Hans Weingartner

Glavne uloge: Daniel Brühl, Stipe Erceg, Julia Jentisch, Burghart Klaussner

Nagrade: Festival u Kanu 2004. godine glavna oficijelna selekcija, pobednik Festivala Minhen 2004,zvanično najbolji Nemački film 2004.

"Godine izobilja su prošle!"

Ovu poruku Jan, Peter i Džuli ostavljaju u raskošnim vilama bogatih… Ali njihove akcije i zastrašivanja iz igre prerašće u pravu odmazdu, kidnapovanje i najuvrnutija 4 dana njihovih života..Žestoka i bolna antiglobalistička priča i borba protiv nepravdi savremenog društva nateraće vas da temeljno preispitate vrednosti sveta u kome živite…