Home [njuz] Međunarodni festival kritičke komunikacije

Međunarodni festival kritičke komunikacije

29
0

web_links.jpgMemefest – međunarodni virtuelni festival kritičke komunikacije i ove godine poziva studente, pisce, umetnike, dizajnere, mislioce, filozofe i profesionalce sa kritičkom oštricom stvaranja, da prijave svoje radove koje će ocenjivati međunarodni stručni žiri. Ove godine po prvi put članovi žirija su i iz Srbije. U kategoriji „Scream“ radove će domaćih agencija ocenjivati „bad-girl“ srpske kreativnosti Nadežda Milenković, direktor Fondacije Telenor d.o.o. Ana Krstić, direktor marketinga slovenaćkog preduzeća Trimo d.d. Maja Lapajne i redovni profesor komunikologije na Fakultetu političkih nauka dr. Miroljub Radojković.

Pozivamo agencije da u kategoriji „Scream“ prijave svoje komercijalne kampanje, koje imaju barem kap društvene odgovornosti i osvoje nagradu Big Scream.

Studenti mogu svoje radove na temu ekologije da prijave u tri kategorije: Komunikologija, Sociologija i Vizuelne umetnosti. Od učesnika se ove godine traži da pisanim ili vizuelnim radom izraze svoj komentar trailera za film Alfreda Hitchcocka „Ptice“ iz 1960. godine. Film je izvrstan komentar ljudskog odnosa sa prirodom i oslikava nam kako to izgleda kada priroda uzvrati udarac.

Za sve nestudente otvorena je kategorija Beyond…

Nagrada za pojedine kategorije iznosi 300 evra.

Rok za prijavu radova je 20. maj 2007. godine.

Memefest je potekao iz Slovenije i vrlo brzo počeo da okuplja globalnu kritičku masu. Pored regionalnih centara u Brazilu, Kolumbiji i Australiji sa radom započinje i Memefest Balkan. Od prošle godine jedan od centara je i Beograd.

Posetite www.memefest.org