Home [njuz] Međunarodni dan studenata u Merkatoru

Međunarodni dan studenata u Merkatoru

59
0

 Kompanija Mercator-S će u ponedeljak, 17. novembra 2008. godine, od 12 do 15:30 časova organizovati obeležavanje Međunarodnog dana studenata. Ova manifestacija se organizuje u saradnji sa Studentskom unijom Srbije, Savezom studenata Beograda, Sektorom Volonteri Univerzijade Beograd i Beogradskom poslovnom školom u prostorijama Mercator Centra Beograd.

Navedene organizacije i njihovi partneri, među kojima i portal StudentskiSvet.com će se predstaviti pojedinačno na svojim štandovima, a za štandom Volontera zainteresovani studenti, učesnici programa, će moći da se prijave za volonterski rad tokom trajanja Univerzijade, koja će biti održana u Beogradu sledeće godine.

Za sve prisutne studente biće organizovano i takmičenje u tri katergorije: um, duh i telo.
U prvoj kategoriji, pod nazivom „Um“ organizovaće se kviz znanja iz istorije, druga, pod nazivom „duh“ će okupiti dve ekipe u slaganju slagalice, dok će u trećoj kategoriji „telo“ takmičari odmeriti svoje snage u triatlonu i veslanju.

Pobednika će proglasiti Snežana Samardžić-Marković, ministar omladine i sporta, čiji se dolazak očekuje u 15:30 časova.

Za sutrašnji Dan studenata u M-Restoranu biće pripremljen poseban „studentski meni“, različite promocije i degustacije, a svi posetioci Mercator Centra će moći da ostvare i 10% popusta kod zakupaca Svilanit, 3M, Office Shoes, Women Secret, Blue Rose.

Međunarodni dan studenata se u svetu obeležava 17. novembra i predstavlja borbu za demokratsko obrazovanje i demokratsko društvo.
Na ovaj dan, 1939. godine Nacisti su ubili više od 20 čehoslovačkih studenata koji su protestvovali protiv okupacije, zatvorili su u koncentracione logore preko 1.200 studenata, a domove i Univerzitet pretvorili u svoje kasarne.

Studenti širom Evrope okupili su se u Londonu gde je Međunarodno veće studenata proglasilo 17. novembar za Međunarodni dan studenata.

 

  
Izvor: Economy