Home [konkursi] Kraj aprila rok za prijave na 13. bijenale mladih umetnika Evrope i...

Kraj aprila rok za prijave na 13. bijenale mladih umetnika Evrope i Mediterana

71
0

svetskabanka.jpgKonkurs za učešće na 13. bijenalu mladih umetnika Evrope i Mediterana pomeren je na 30. april, iako je prvobitno trebao biti zatvoren krajem marta.
Bijenale se održava u Aleksandriji od 25. novembra do 4. decembra.

Prema riječima Ibrahima Spahića, predsjednika Asocijacije Bijenala mladih umjetnika Evrope i Mediterana, otvaranje je prolongirano te mladi umjetnici još imaju vremena da se prijave na konkurs i to u svim oblastima umjetnosti.

Do sada je stiglo više od 30 različitih prijava, a očekuje se da će ih do zatvaranja konkursa krajem aprila stići još.

"Nakon zatvaranja konkursa sedmočlani žiri će donijeti odluku koji će to radovi učestvovati. Imena članova žirija će biti objavljena tek na zatvaranju konkursa", rekao je Spahić. Svi radovi bit će izloženi u Galeriji IPC-a.

Inače, tokom trajanja Bijenala, u javnom gradskom prostoru Aleksandrije bit će predstavljeno stvaralaštvo više od hiljadu umjetnika iz 49 zemalja Evropske unije i Mediterana. Tema ovogodišnjeg susretanja mladih umjetnika je "Kairos".

Da bi učestvovali u odabiru, mladi umjetnici treba da dostave sljedeće materijale:
1) umjetnički CV, sa ličnim podacima umjetnika ili članova umjetničke grupe
2) čitko popunjen i potpisan formular za prijavu (u attachmentu/prilogu, dostupan na www.bjcem.org)
3) kratki opis dostavljene dokumentacije;
4) dokumetacioni materijal određen za svaku disciplinu.

XIII Bijenale mladih umjetnika Evrope i Mediterana će biti održano u Aleksandriji, Egipat od 25. oktobra do 4. novembra 2007. godine. Broj umjetničkih radova i produkcija koje će biti predstavljene utvrđen je od strane Organizacionog odbora za Bijenale 2007. U zemljama i oblastima u kojima Asocijacija BJCEM ima svoje članove ili partnere selekciju mladih umjetnika za učešće na Bijenalu vršit će lokalne komisije organizovane od strane članova BJCEM-a. U ostalim područjima proces selekcije će biti obavljen u saradnji sa nacionalnim networkom Anna Lindh euromediteranske fondacije za kulturni dijalog (lista dostupna na www.euromedalex.org).

Više informacija i formular za prijavu u attachmentu/prilogu!

Za sve dodatne informacije, učesnici mogu kontaktirati Asocijaciju BJCEM putem e-mail adrese alex2007@ bjcem.org ili ibrosa@bih.net.ba

Kontakt:
Međunarodni centar za mir Sarajevo
Titova 9a/V; 71 000 Sarajevo
Tel: 00 387 (0)33 266621; 207948
Fax: 00 387 (0)33 266630; 207948
E-mail: ibrosa@bih.net.ba
web-site: www.ipcsa.ba; www.sarajevskazima.ba

– attach_pozivi_konkursi_2637_1.pdf (299.79 KB)