Home [stipendije] Čivning stipendije

Čivning stipendije

55
0

 Čivning stipendiju dodeljuje Britanska vlada za poslediplomske studije u Velikoj Britaniji. Namenjena je izuzetnim studentima čiji je akademski ali i profesionalni rad usmeren na oblasti međunarodnog prava, diplomatije, obrazovanja, razvoja i rukovođenja institucijama javnog sektora, novinarstva i zaštite životne sredine.

Ove stipendije se daju za postdiplomske studije od tri ili šest meseci do godinu dana, samo u UK. Ova stipendija pokriva većinu magistarskih kurseva koji ne traju duže od 12 meseci i ne manje od 3 meseca.

Možete da konkurišete ukoliko ste postdiplomac, možete da dokažete svoje dosadašnje akademske uspehe, i ako ste već započeli karijeru u svojoj oblasti. Očekuje se da imate najmanje dve godine radnog iskustva s izvrsnim rezultatima, koji obećavaju da ćete se isticati u oblasti koju ste odabrali. Takođe, potrebna vam je diploma višeg ili visokog obrazovanja.

Za ovu stipendiju se mogu prijaviti kandidati
• starosti između 25 i 35 godina koji moraju biti stanovnici Srbije.
• sa dobrim znanjem engleskog jezika. Većina institucija visokog obrazovanja u UK zahteva minimalnu ocenu 6,5 na IELTS ispitu da bi bili primljeni na postdiplomske studije.

Jedan od glavnih ciljeva ovog programa jeste pomoć uspešnim kandidatima da dobiju vodeće uloge u budućnosti svoje zemlje. Stipendisti se biraju među onima koji žele da pohađaju kurseve iz oblasti: ekonomije, finansija, bankarstva, prava, ljudskih prava, obrazovanja, javne administracije, menadžmenta, planiranja projekata, medija, političkih nauka, evropske integracije, međunarodnih odnosa, diplomatskih studija i studija zaštite životne sredine, iako se u razmatranje uzimaju i ostali kandidati.

Očekuje se da kandidati pokažu spremnost da se vrate u Srbiju, gde će doprineti društveno-ekonomskom razvoju zemlje koristeći veštine i znanje koje su stekli tokom boravka u UK.

Od ove godine, prijava se vrši isključivo elektronskim popunjavanjem formulara.

Krajnji rok za prijavu je 01. novembar 2008.

Za detaljnije informacije u vezi s Chevening programom posetite Chevening stipendije, Chevening sajt, ili stranicu sa najčešće postavljanim pitanjima i odgovorima vezanim za Chevening stipendiju ili se obratite Marijani Sekulić u našoj kancelariji u Beogradu.