Home [konkursi] Konkurs za KEF 9

Konkurs za KEF 9

38
0

 Organizatori 9. Sajma kratke elektronske forme-"KEF9" pozvali su sve zainteresovane da do 15. novembra pošalju radove na temu "Štek" koji će biti prikazani na istovremenim izložbama u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, od 29. novembra do 1. decembra 2008. godine.

Ovogodišnji "KEF" pod naslovom "Vakcina protiv fast-mood civilizacije" održava se od 29. novembra – 1. decembra, tema je "Štek. Ko, šta, gde, kako i zašto krije ili čuva? ".

Radovi moraju biti trajanja do trideset sekundi.

Svi radovi koji budu odgovorili osnovnim zahtevima konkursa (veza sa zadatom temom, trajanje do 30 sekundi, elektronska forma, inovativnost, medijska zavodljivost) i poslati do 15. novembra, biće prikazani na istovremenim izložbama u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Preporučeni formati za radove su: wav, ogg, mpeg, avi, html, swf, gif . Uputstva u vezi sa formatima i slanjem radova možete dobiti mejlom, preko adrese kef@rex.b92.net

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane.

Na otvaranjima izložbi, najuspešnijim učesnicima i učesnicama bice dodeljene tri nagrade Reksovog žirija, i to tehnička oprema u vrednosti od 50000 dinara za prvu nagradu; 40000 dinara za drugu nagradu i 30000 dinara za treću nagradu.

Po zatvaranju izložbi biće dodeljena i nagrada publike, tj.sav novac prikupljen donacijama za glasačke listiće.

Realizaciju "KEF 9" pomogli su Gradski sekretarijat za kulturu Skupštine grada Beograda i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Sajam kratke elektronske forme je izložba radova elektronske umetnosti koji traju ili mogu biti konzumirani u vremenu do trideset sekundi. Od autora i autorki se traži da stvaraju unutar vremenskog okvira kojim vlada industrija oglašavanja i masovnih komunikacija.

Kratak video ili audio zapis, "spoof" reklamu, "scroll" tekstualnu poruku ili slogan, džingl, veb baner ili sajt, "screen saver", seriju fotografija napravljenu u periodu do 30 sekundi, "flash" ili 3D animaciju, kao i bilo koji drugi medijski proizvod, možete predstaviti kao vašu viziju ili kritički osvrt na svet kojim smo okruženi, kao alternativnu zabavu ili vašu potrebu da se snađete u medijskoj džungli. "KEF" je otvoren ne samo za umetnike i umetnice nego i za sve proizvođače i konzumente medijske kulture.

Izvor:B92