Home [konkursi] Sufinansiranje projekata u oblasti informisanja

Sufinansiranje projekata u oblasti informisanja

47
0

 Pokrajinski sekretarijat za informacije raspisaće Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti informisanja 15.septembra, vredan 26,5 miliona dinara – rekla je potpredsednica Izvršnog veća i pokrajinska sekretarka za informacije Ana Tomanova Makanova u razgovoru sa članovima Komisije za sprovođenje konkursa  Inače, Komisiju čine predsednik Oto Buš, predsednik Odbora za informisanje Skupštine AP Vojvodine, Slobodan Jakovljević, predsednik Udruženja novinara Vojvodine, Dinko Gruhonjić, predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine i predstavnici sekretrarijata.

Ana Tomanova Makanova je izjavila da će Pokrajinski sekretarijat za informacije nastaviti da pomaže vojvođanske medije, kako bi što kvalitetnije i odgovornije obavljali svoju misiju i objektivno i blagovremeno informisali sve građane Vojvodine. Ta pomoć će se, pre svega, ogledati u podržavanju razvojnih projekata, osposobljavanju kadrova, kao i afirmisanju novinarske profesije i medija.

Ovaj Konkurs treba da podstiče proizvodnju i objavljivanje informativno – programskih sadržaja o svim relevantnim društvenim pitanjima, a prvenstveno informacija i mišljenja o događajima i ličnostima za koje javnost zainteresovana. Na konkursu mogu da učestvuju lokalni, regionalni i pokrajinski mediji – štampani i elektronski, kao i internet izdanja.    

Dogovoreno je da se detaljno sagleda stanje u vojvođanskim medijima posle primene novog paketa zakona u ovoj oblasti, a pre svega položaj privatizovanih medija, radio-televizijskih stanica koje su dobile dozvolu za rad od Republičke radio-difuzne agencije RRA, kao i problemi sa kojima se susreću, kako bi se sredstva iz pokrajinskog budžeta što ravnomernije i celishodnije raspoređivala u narednom periodu.   

Izvor: Izvršno veće A.P.Vojvodine